« Putovanja
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
ZASLUŽENI GODIŠNJI

Putujte na godišnji udobno, jeftino i brzo

Putovanje avionom do neke destiancije za odmor može biti prava muka po vaše živce i novčanik. Donosimo vam nekoliko savjeta koje će vam uštedjeti vrijeme, novac i zdravlje

Fotografija vijesti
Više o

godišnji odmor

,

putovanja zrakoplovom

Mnogi od nas uživaju u putovanjima, i to s razlogom. Godišnji odmor u pravo vrijeme na pravom mjestu može nam revitalizirati cijelu napornu godinu, kao i naš duh i tijelo. Nažalost, u današnjem krizom pogođenom svjetskom gospodarstvu najviše su pogođeni bili upravo turističke i prijevozničke tvrtke, što se očitovalo ponajviše na velikom rastu cijena putovanja u posljednjih nekoliko godina.

Ipak, uz malo istraživanja i nekoliko trikova, nije tesko pronaci odličnu ponudu za relativno malo novaca. Ukoliko želite udobno i jeftino odletjeti na neku od sve dostupnijih europskih i svjetskih destinacija, imamo nekoliko savjeta za vas.

Tko prvi, njegova djevojka. Stručnjaci za putovanja tvrde kako dostupnost odličnih ponuda nije vezana samo uz datum u godini, već i doba dana. Cijene avionskih karata mogu se promijeniti i nekoliko puta dnevno, budući da je ustaljena praksa aviokompanija da prilagođavaju svoje cijene kako bi što bolje popunili letove. Generalno je pravilo da su rano ujutro karte najjeftinije, ali ukoliko provjeravate cijene svakih 5-6 sati kroz dan jednostavno ne možete pogriješiti. Isto tako, obavezno provjerite cijene oko 5 popodne, kada se aviokompanije redovito najviše trude popuniti prazna sjedala.

Što poslovni putnik ne bi učinio? Letenje izvan vremena kada poslovni putnici obično lete može vam uštedjeti znatnu količinu novaca. Ako znamo da su ponedjeljak i petak najfrekvetniji dani za poslovne ljude, utorak i srijeda su najbolji dani za vaš let, ako si možete priuštiti da vam se ne žuri. Zrakoplovne će kompanije imati manje cijene tih dana kako bi pokušali popuniti prazna mjesta.

Izbjegavajte gužve. Još preciznije, letite na popularne destinacije u nepopularno vrijeme. Jesen je godišnje doba kada tradicionalno najmanje ljudi leti avionom. Nimalo začuđujuće, upravo u to vrijeme kompanije nude najniže cijene i pakete usluga, kako bi motivirali ljude da više lete u ovo doba godine. Ovo je idealna situacija da se maknete iz kišnog Zagreba i priuštite si jeftini let na neko odredište s vječnim ljetom.

Paket ponude i aranžmani. Vrlo se često najpovoljnije cijene karata mogu naći u sklopu nekakve paket ponude. Nije neobično da cijene usluga unutar paketa (hotel, naknade, cijena karte, rent-a-car) budu pojedinačno znatno povoljnije nego da ih kupujete posebno. Isto tako, ukoliko ne trebate iznajmljeni automobil, često ćete svejedno proći jeftinije. Paketi su obično još jeftiniji ako se radi o last minute ponudama, vrlo popularnima posljednjih godina. Ukoliko ste fleksibilni i imate dobar nos za tajming, možete doista na odmor za „sitniš".

11.07.2011. 15:20:00
Novi komentar
nužno
nužno