« Putovanja
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
RAZMISLITE!

Putovati solo ne znači putovati sam!

Svijet danas slavi Plan a Solo Vacation Day, dan posvećen svima koji u omiljenim destinacijama žele uživati sami i iskusiti čari samostalnog putovanja

Plan A Solo Vacation Day - zanimljiva ideja :)
Plan A Solo Vacation Day - zanimljiva ideja :) (Arhiva)
Više o

putovanja

,

najbolja putovanja

,

Plan a Solo Vacation Day

Iako vremenske prilike i nisu pretjerano poticajne za planiranje proljetnog ili ljetnog odmora, upravo današnji dan može biti prilika za razmišljanje o neuobičajenom solo putovanju. Naime, svijet danas slavi tzv. Plan a Solo Vacation Day, dan posvećen svima koji u omiljenim destinacijama žele uživati sami i iskusiti čari samostalnog putovanja. Za sve kojima je inozemstvo prevelik zalogaj za prvo solo putovanje, odabir se nameće sam - nova turistička zvijezda - Split i njegova okolica koji vrve prirodnim i kulturnim ljepotama, događanjima i ponudom kvalitetnog luksuznog smještaja, u kojoj se ističe hotel Le Meridién Lav Split koji svojim gostima nudi pregršt dodatnih sadržaja.

Istraživanja su pokazala da su ljudi koji putuju solo spontani i avanturistički nastrojeni, a suočavanje s nepoznatim situacijama u novim okruženjima, na novim mjestima i s novima ljudima im često pomaže da prevladaju svoje strahove i dožive destinaciju na sasvim drugačiji, autentični način.

Naime, oni koji putuju solo više se druže i češće komuniciraju s drugim putnicima ili lokanim stanovništvom, spontano odabiru kako će provesti dan, koliko će se dugo zadržati na određenom mjestu, što će jesti, na koju će plažu zalutati...

S druge strane, činjenica da pojedinac putuje sam ostavlja mu mogućnost da se opusti, što ako odabere splitsko područje, može, bez obzira na vremenske prilike u Diocletian Spa u sklopu hotela Le Meridién Lav Split, koji nudi širok spektar tradicionalnih i egzotičnih masaža lica i tijela te brojnih tretmana, ali i sobe za opuštanje i relaksaciju.

Spominjanjem Dioklecijana na um odmah pada antička Dioklecijanova palača koja čuva najstarije povijesne priče i na popisu je UNESCO-a još od 1979. godine, a morala bi se naći i na popisu svakog putnika i turista kojeg put dovde u Split. U sklopu Dioklecijanove palače nalazi se i najstarija katedrala na svijetu, katedrala sv. Dujma.

Na zapadnom dijelu splitskog poluotoka smješteno je Marjan brdo visoko 178 metara i s najvišim vrhom Telegrin, a ljubitelji planinarenja mogu uživati na planinama Mosor i Kozjak te parku prirode Biokovo. U blizini Splita smjestili su se i poznati hrvatski otoci - Brač, Hvar, Šolta i Biševo, a svaki je moguće posjetiti dnevnim linijama iz Splita uz vožnju od maksimalno dva sata.

Važnu ulogu u otkrivanju destinacije ima i njezina tipična gastronomija pa će svaki pravi putnik na svom popisu imati i najistaknutije restorane u kojima se pripremaju tradicionalne delicije, poput pašticade, crnog rižota, splitske torte ili smokvenjaka. Svi oni koji žele isprobati najbolje od mediteranske kuhinje s modernim štihom zasigurno će odabrati jela s potpisom Zdravka Perića, poznatog hrvatskog chéfa, čiji se specijaliteti mogu isprobati u hotelu Le Meridién Lav Split.

 

Svi kojima još uvijek treba poticaj da Split i okolicu krenu istraživati sami na umu neka imaju glavnu poruku današnjeg dana - putovati solo nije isto što i putovati sam! Nakon jednog ovakvog putovanja kući će se sasvim će se sigurno vratiti kući s više samopouzdanja, opušteniji, smireniji i spremni na nove izazove. 

01.03.2016. 11:31:50
Novi komentar
nužno
nužno