« Svijet
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
BAĆUŠKA

Putinu četvrti mandat na čelu Rusije

utin je ocijenio pred više stotina pristaša da je njegova pobjeda znak povjerenja i nade, kao i priznanje za ono što je postignuto u posljednjih nekoliko godina, unatoč teškoćama

Putin bez problema do pobjede
Putin bez problema do pobjede (Twitter)
Više o

izbori

,

Vladimir Putin

,

novi mandat

Vladimir Putin očekivani je pobjednik predsjedničkih izbora u Rusiji, čime je osigurao četvrti mandat na čelu ove svjetske sile. 

Putin je, kako piše RT, pobijedio, a to potvrđuju i do sada prebrojani glasački listići. Prebrojano je oko 75 posto glasova, mahom iz istočnih krajeva zemlje, a za Putina je glasalo 76 posto ljudi.

Pavel Grudinin, kandidat Komunističke partije, nalazi se na drugom mjestu. On je skupio tek oko 12 posto glasova. Na trećem mjestu je nacionalist Vladimir Zhirinovsky, političar koji se natjecao još 1991. godine na izborima protiv Borisa Jeljcina. On je dobio šest posto.

Održao pobjednički govor u kojem se osvrnuo na britanske optužbe

Putin je ocijenio pred više stotina pristaša da je njegova pobjeda znak povjerenja i nade, kao i priznanje za ono što je postignuto u posljednjih nekoliko godina, unatoč teškoćama.

"U njoj vidim povjerenje i nadu našeg naroda", rekao je.  Dodao je da je "važno zadržati jedinstvo, jedinstvo je ključno za uspjeh". "Imamo tako snažnu ekipu, milijune. Hvala vam", rekao je Putin, naglasivši da će njegova vlada raditi na poboljšanju života svakog Rusa.

Prije nego je napustio pozornicu, predvodio je svoje pristaše u skandiranju "Rusija, Rusija".

19.03.2018. 08:00:00
Novi komentar
nužno
nužno