« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Putin se ‘rješava’ svojih protivnika

Više o

MIHAIL KASJANOV

,

Marij El

Rusko državno tužiteljstvo pokrenulo  sudski postupak protiv liberala i oporbenog kandidata na predsjedničkim izborima 2. ožujka, bivšeg premijera Mihaila Kasjanova, optužujući ga da je krivotvorio potpise za podnošenje kandidature za izbore.

Dokazi o krivotvorinama među dva milijuna prikupljenih potpisa, poručuju iz tužiteljstva, otkriveni su u republici Marij El, na području Volge. Kasjanovljeva glasnogovornica Elena Dikun poručila je da se radi o ‘klasičnom političkom pritisku koji dolazi iz Kremlja kako bi se eliminirali svi oni koji bi mogli ugroziti predsjedničku kampanju Putinova kandidata Dmitrija Medvedeva’.

KRIVOTVORINEMihaila Kasjanova državni je tužitelj optužio da je krivotvorio potpise za predsjedničku kandidaturu na izborima 2. ožujka. - Događaji u Marij Elu su priča koja traje od 12. siječnja. Nema novih činjenica. Riječ je o tome da vlasti vode hajku protiv pristaša Kasjanova u regijama jer je skupljače potpisa posjetila policija za borbu protiv organiziranog kriminala - dodala je Dikun.

Piše: MEX
22.01.2008. 22:08:12
Novi komentar
nužno
nužno