« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
UKRAJINSKA KRIZA

Putin ozbiljno prijeti Ukrajini

Moskva je u nedjelju upozorila Kijev na potencijalne nesagledive posljedice nakon što je od posljedica granatiranja ruskoga grada u regiji Rostov poginuo jedan muškarac

Putin prijeti Kijevu
Putin prijeti Kijevu (Arhiva)
Više o

Ukrajina

,

ukrajinska kriza

,

Rostov

Moskva je upozorila Ukrajinu da može doći do nesagledivih posljedica nakon što je ukrajinska mina ubila čovjeka na ruskom teritoriju, nazvavši to agresijom na Rusiju.

"Ovakvu vrstu provokacije u Rusiji smatramo dodatnom agresijom Ukrajinaca na suvereni ruski teritorij i na ruske državljane", stoji u priopćenju ruskoga ministarstva vanjskih poslova.

"Događaj svjedoči o iznimno opasnoj eskalaciji u pograničnim napetostima između Rusije i Ukrajine te bi mogao imati nesagledive posljedice, a Ukrajina će za to snositi odgovornost", dodaje se u priopćenju.

Kijev je opovrgnuo informaciju o napadu na ruski teritorij. "Ukrajinske vojne snage ne granatiraju teritorij Ruske Federacije. Mi nismo pucali, nema nikakve sumnje u to", rekao je glasnogovornik ukrajinskog Vijeća za nacionalnu sigurnost Andrij Lisenko.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova jutros je izvijestilo da je u granatiranju ruskog gradića u regiji Rostov smrtno stradao jedan ruski državljanin, a dvije žene pritom su ozlijeđene.

Ukrajinski borbeni zrakoplovi u subotu su bombardirali položaje proruskih separatista duž duge bojišnice na istoku, u blizini ruske granice, zaoštravajući sukob koji traje tri mjeseca.

14.07.2014. 08:02:00
Novi komentar
nužno
nužno