objavljeno 14.07.2014. 08:02:00
UKRAJINSKA KRIZA

Putin ozbiljno prijeti Ukrajini

Moskva je u nedjelju upozorila Kijev na potencijalne nesagledive posljedice nakon što je od posljedica granatiranja ruskoga grada u regiji Rostov poginuo jedan muškarac

Putin prijeti Kijevu
Putin prijeti Kijevu (Arhiva)

Moskva je upozorila Ukrajinu da može doći do nesagledivih posljedica nakon što je ukrajinska mina ubila čovjeka na ruskom teritoriju, nazvavši to agresijom na Rusiju.

"Ovakvu vrstu provokacije u Rusiji smatramo dodatnom agresijom Ukrajinaca na suvereni ruski teritorij i na ruske državljane", stoji u priopćenju ruskoga ministarstva vanjskih poslova.

"Događaj svjedoči o iznimno opasnoj eskalaciji u pograničnim napetostima između Rusije i Ukrajine te bi mogao imati nesagledive posljedice, a Ukrajina će za to snositi odgovornost", dodaje se u priopćenju.

Kijev je opovrgnuo informaciju o napadu na ruski teritorij. "Ukrajinske vojne snage ne granatiraju teritorij Ruske Federacije. Mi nismo pucali, nema nikakve sumnje u to", rekao je glasnogovornik ukrajinskog Vijeća za nacionalnu sigurnost Andrij Lisenko.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova jutros je izvijestilo da je u granatiranju ruskog gradića u regiji Rostov smrtno stradao jedan ruski državljanin, a dvije žene pritom su ozlijeđene.

Ukrajinski borbeni zrakoplovi u subotu su bombardirali položaje proruskih separatista duž duge bojišnice na istoku, u blizini ruske granice, zaoštravajući sukob koji traje tri mjeseca.

14.07.2014. 08:02:00
http://m.metro-portal.hr/putin-ozbiljno-prijeti-ukrajini/86145/