« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
MLJAC

Purica s mlincima - sjajan božićni ručak

Purica s mlincima jedan je od onih obroka koje se nestrpljivo iščekuje, pa kako vaši ukućani za Božić ne bi bili zakinuti za savršenu deliciju, evo najboljeg recepta

To te ja pitam ;)
To te ja pitam ;) (Arhiva)
Više o

purica

,

mlinci

Purica s mlincima u ovima je krajevima obično najbolji recept za božićni ručak, što naravno znači da svaka kuhar/ica ima neke svoje male tajne kako im ispao najbolje na svijetu.

Mi smo malo pregledali YouTube i pronašli jedan recept koji je definitivno sjajan (isprobano) i rado vam ga preporučujemo za današnji ručak.

Recept za puricu s mlincima

Sastojci

1 purica 
2 glavice crvenog luka
1 stapka celera
pola jabuke
2 do 3 mrkve
1/2 litre pilećeg temeljca
200 ml bijelog vina
maslinovo ulje
bosiljak, ružmarin i drugi začini po želji
sol, papar

Priprema

Puricu ste, nadamo se, nasolili još jučer, ako niste, brzo to napravite i ostavite barem sat vremena da se sol uspije djelomično upiti. Nakon toga, dodajte papra i podignite lagano kožicu koliko god možete i utrljajte začine i maslinovo ulje ispod nje, pazeći da ostane cijela. Ako vas je strah, utrljajte sve u kožu.

Polovicu jabuke i glavice crvenog luka stavite u puricu kao nadjev, jer ćete na taj način zadržati njenu vlažnost iznutra. Dodatni savjeti - krila okrenite da ne zagore, a batke povežite zajedno komadom uzice.

Zatim narežite luk, mrkvu i celer na velike komade, stavite u protvan za pečenje, preko njega stavite rešetku i dodajte vino i pileći temeljac. 

Puricu stavite na pripremljenu rešetku kad se pećnica zagrije na 175 stupnjeva. 

Najbolji savjet za pečenje je - za svaki kilogram purice peče se pola sata, pa vi sami izračunajte koliko vam treba. Tijekom pečenja par puta otvorite pećnicu i prelijte puricu sokovima iz lima ispod purice. 

Mlince natrgajte na manje komade u posudu, prelijte vrućom vodom i procijedite nakon dvije minute, a zatim ih stavite u poseban lim za pečenje i prelijte sokovima od purice.

25.12.2020. 12:02:00
Novi komentar
nužno
nužno