Purica s mlincima - sjajan božićni ručak
Purica s mlincima jedan je od onih obroka koje se nestrpljivo iščekuje, pa kako vaši ukućani za Božić ne bi bili zakinuti za savršenu deliciju, evo najboljeg recepta
Purica s mlincima u ovima je krajevima obično najbolji recept za božićni ručak, što naravno znači da svaka kuhar/ica ima neke svoje male tajne kako im ispao najbolje na svijetu.
Mi smo malo pregledali YouTube i pronašli jedan recept koji je definitivno sjajan (isprobano) i rado vam ga preporučujemo za današnji ručak.
Recept za puricu s mlincima
Sastojci
1 purica
2 glavice crvenog luka
1 stapka celera
pola jabuke
2 do 3 mrkve
1/2 litre pilećeg temeljca
200 ml bijelog vina
maslinovo ulje
bosiljak, ružmarin i drugi začini po želji
sol, papar
Priprema
Puricu ste, nadamo se, nasolili još jučer, ako niste, brzo to napravite i ostavite barem sat vremena da se sol uspije djelomično upiti. Nakon toga, dodajte papra i podignite lagano kožicu koliko god možete i utrljajte začine i maslinovo ulje ispod nje, pazeći da ostane cijela. Ako vas je strah, utrljajte sve u kožu.
Polovicu jabuke i glavice crvenog luka stavite u puricu kao nadjev, jer ćete na taj način zadržati njenu vlažnost iznutra. Dodatni savjeti - krila okrenite da ne zagore, a batke povežite zajedno komadom uzice.
Zatim narežite luk, mrkvu i celer na velike komade, stavite u protvan za pečenje, preko njega stavite rešetku i dodajte vino i pileći temeljac.
Puricu stavite na pripremljenu rešetku kad se pećnica zagrije na 175 stupnjeva.
Najbolji savjet za pečenje je - za svaki kilogram purice peče se pola sata, pa vi sami izračunajte koliko vam treba. Tijekom pečenja par puta otvorite pećnicu i prelijte puricu sokovima iz lima ispod purice.
Mlince natrgajte na manje komade u posudu, prelijte vrućom vodom i procijedite nakon dvije minute, a zatim ih stavite u poseban lim za pečenje i prelijte sokovima od purice.
Novi komentar