« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
HUMANITARNO

Pun kofer prijateljstva – novčić za kovčežić

Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvom Naša djeca Grada Vinkovaca organizira humanitarnu akciju „Pun kofer prijateljstva – novčić za kovčežić “ za djecu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije

Kofer pun prijateljstva
Kofer pun prijateljstva (Arhiva)
Više o

djeca

,

humanitarna akcija

,

Gunja

,

Kofer pun prijateljstva

Cilj humanitarne akcije je osigurati svakom djetetu s poplavljenog područja Vukovarsko-srijemske županije pojedinačno putnu torbu (kofer) s najosnovnijim osobnim stvarima za svaku priliku. S obzirom na to da se djeca i njihove obitelji već duže vrijeme ne mogu vratiti svojim kućama, već svakodnevni život provode u kontejnerskom naselju ili raseljeni kod rodbine mijenjajući adrese boravka, ovom humanitarnom akcijom želimo im olakšati život "ptica selica" do povratka njihovim domovima.

Akciju „Pun kofer prijateljstva" s Društvom Naša djeca Grada Vinkovaca smo započeli još ove jeseni te smo uspjeli dosad prikupiti 80-ak kofera koje smo i uručili djeci, korisnicima igraonice „Ganja" u Gunji. Djeca i njihove obitelji bile su oduševljene i ganute dostavljenim koferima koji su stigli iz cijele Hrvatske.

Akciji su se dosad odazvala brojna Društva Naša djeca, tvrtke, hoteli, rotary klubovi, udruge i pojedinci, a CityEX osigurao je besplatnu dostavu kofera u Gunju, što bi nastavio i nastavkom akcije. 

Kako još svih 150 i više mališana nije dobilo svoje kofere prijateljstva, Savez društava Naša djeca Hrvatske nastavlja ovu humanitarnu akciju pod nazivom „Kofer pun prijateljstva - novčić za kovčežić" prikupljajući pomoć putem humanitarnog donacijskog žiro-računa koji će biti otvoren od 15. prosinca do 15. siječnja 2015. godine.

Pozivamo širu javnost, sve građane, tvrtke, ustanove, organizacije da u ovo predblagdansko vrijeme darivanja doniraju sredstva za kupnju i opremanje kofera prijateljstva za djecu iz igraonice „Ganja" u Gunji kako bi svako dijete iz igraonice „Ganja" imao kofer s osobnim stvarima (odjećom, obućom, kozmetikom).

Broj donacijskog računa „Kofer pun prijateljstva - novčić za kovčežić":

IBAN HR57 2340 0091 5106 8729 1

20.12.2014. 09:35:00
Novi komentar
nužno
nužno