« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
MA DA?

Psi su stvarno najbolji čovjekovi prijatelji

Samo jedna dobra strana prijateljstva s psom (od mnogih) je činjenica da je 62 posto ispitanika zbog njih fizički aktivna

Pas je uvijek tu za vas
Pas je uvijek tu za vas (Arhiva)
Više o

kućni ljubimci

,

pas

Pas je, kažu, najbolji čovjekov prijatelj, ma koliko to nekima zvučalo čudno i pogrešno... ipak je istina, pokazalo je zanimljivo istraživanje.

Naime, čak polovica od 2 tisuće vlasnika pasa ispitanih u studiji otkazalo bi planove s prijateljima kako bi se družili sa svojim psom. 80 posto ispitanika reklo je da bi prekinulo ljubavnu vezu da njihov partner ne voli njihovog ljubimca.

Znanstvenike je zanimalo zašto je tome tako. Prema rezultatima 60 posto vlasnika pasa kažu da imaju osjećaj da se psi za njih brinu. Ono što ih je najviše istaknulo jest da se uz njihovu pomoć lakše nose sa stresom.

Čak 82 posto ispitanika kaže da su im psi način da se riješe mentalnih i emocionalnih problema, samo jer su u blizini. Oko 40 posto njih kažu da im psi služe kao svojevrsni terapeuti, a čak im pomažu da prebole gubitak voljene osobe. Psi su petini ispitanika pomogli da se lakše nose s prekidom, a 81 posto njih razgovara sa psom kao s najboljim prijateljem.

Čak 73 posto ispitanika kažu da su psima rekli tajne koje nikom drugom nisu. 
Preko polovice ispitanika rekli su da ih dolazak kući svojim ljubimcima čini jako sretnim, a 88 posto njih misli da ih baš njihovi ljubimici čine sretnim ljudima.

Još jedna dobra strana prijateljstva s psom je činjenica da je 62 posto ispitanika zbog njih fizički aktivna, a znanstveno je dokazano da vlasnici pasa žive dulje.

Zaključak je jednostavan - nabavite si psa, krajnje je vrijeme :)

27.12.2018. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno