« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
NAJAVE

Prvo izdanje Kuršlusa - 24-satnog Unplugged festivala u SC-u Zagreb

Akustična glazba na brojnim stagevima SC-a, mnogobrojni gosti iz zemlje i inozemstva, promocije, paneli, birani kulinarski specijaliteti i to sve u samo 24 sata u kultnom zagrebačkom Studentskom centru

24 sata bez struje
24 sata bez struje (Kultura promjene)
Više o

Kultura promjene

,

Kuršlus

,

Studenski centar

Ideja Kuršlusa je odlična i nismo puno dvojili oko toga treba li ju oživjeti ili ne. Sigurni smo da će Studentski centar kroz ovaj program donijeti nešto novo na zagrebačku i hrvatsku festivalsku scenu. Vjerujemo da će tih 24 sata akustične glazbe privući brojne zagrepčane i goste Zagreba u Studentski centar i da će SC taj dan biti centar odlične zabave u gradu, rekao je Davor Šišmanović, pomoćnik ravnatelja SC-a za kulturu.

Ovo je jedan zbilja poseban festival kakvog nigdje nema i vjerujemo da ćemo uspjeti stvoriti upravo takvu atmosferu, jedinstvenu do krajnjih granica kako odabirom izvođača, tako i propratnim sadržajima u tih 24 sata Kuršlusa, ističe Zoran Pezo, kreativni direktor Kuršlusa.

Za svakog ponešto bio je moto prilikom slaganja programa Kuršlusa i vjerujem da smo u tome uspjeli. Drago mi je da smo objedinili različite glazbene žanrove pod kapom akustične glazbe i vjerujem da je to dobar recept za odličnu zabavu na Kuršlusu, dodaje Admir Ćulumarević, programski direktor Kuršlusa.

Prvo izdanje Kuršlusa počinje u petak 29.11. prijepodnevnim off programom, prvim panel diskusijama koje započinju u 11 sati dok se vrata Teatra &TD otvaraju od 20 sati za službeno otvaranje i prvog headlinera Kuršlusa, Rundeka & Ftičeke nakon čega se svirke nastavljaju do subote navečer. Kuršlus će se odvijati na brojnim stagevima SC-a, na main stageu Teatra &TD, u francuskom paviljonu, MM Centru te polukružnoj dvorani &TD-a.

Kuršlus će uz Rundeka & Ftičeke ugostiti i: Damir Kukuruzović Gypsy Quartet, Adam Ben Ezra (Izrael), Filmmusicorkestar, Elma Burnić, Zoster (BiH), Šukar (Slovenija), Novosel & Hojsak, Branko Bogunović Pif, Radio Clash i još neka imena koja će otkriti naknadno. Važno je da se na Kuršlus mogu prijaviti i neafirmirani solisti ili bandovi koji izvode unplugged glazbu, naglasio je Admir Čulumarević.

Publika od jučer, 3. 10. ima priliku nabaviti prvi ograničeni broj festivalskih ulaznica dostupnih online na www.ulaznice.hr , a koje vrijede za sve programme Kuršlusa i to po cijeni od 100 kuna.

Dobrodošli na Kuršlus 2019.

04.10.2019. 11:31:00
Novi komentar
nužno
nužno