« Kazalište
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
NAJAVE

Prvi međunarodni Festival kazališta ZNAK I ZVUK u CeKaTe-u

Festival će otvoriti bilingvalna predstava „Čuvari snova" koju će simultano na znakovnom i glasovnom hrvatskom jeziku izvesti čujući i gluhi glumci/ce iz udruge DLAN

Festival Znak i Zvuk
Festival Znak i Zvuk (Cekate)
Više o

Cekate

,

Festival kazališta

,

znak i zvuk

Centar za kulturu Trešnjevka i udruga DLAN predstavljalu prvi međunarodni Festival „Znak i Zvuk" koji će se održati 27. i 28. rujna s početkom u 18.30 sati u velikoj dvorani CeKaTe-a. 

Festival je posvećen razvoju mješovite publike gluhih i čujućih te promociji bilingvalnih izvedbi i umjetnosti gluhih.

Festival će otvoriti bilingvalna predstava „Čuvari snova" koju će simultano na znakovnom i glasovnom hrvatskom jeziku izvesti čujući i gluhi glumci/ce iz udruge DLAN (Kristijan Ugrina, Iva Vrbos, Korana Ugrina i Lino Ujčić Matessa), u režiji predsjednika udruge DLAN i Festivala  Angela Naumovskog.

Nakon otvorenja FKZZ-, publika će imati jedinstvenu priliku pogledati predstave i performanse gluhih umjetnika iz Hong Konga, Belgije, Mađarske i Srbije. Osim festivalskoga dijela programa, FKZZ će doprinijeti i razvoju mješovite publike gluhih i čujućih održavanjem okruglog stola na temu „Uloga bilingvalnog teatra za razvoj inkluzije i umjetnosti gluhih i čujućih osoba" koju će moderirati dr.sc. Mario Kovač i u kojoj će sudjelovati ugledni predstavnici iz svijeta umjetnosti gluhih, civilnog društva i javnog sektora.

Festival koproduciraju Centar za kulturu Trešnjevka i udruga DLAN, uz podršku Grada Zagreba, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura Nova, Hong Kong Arts Development Council-a, ABba Europe, Hotela Laguna i tiskare Ban.

05.09.2018. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno