« Kultura
objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana
NAJAVE

Prvi LegendFest u dvorcu Veliki Tabor 15. rujna

LegendFest predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine putem različitih izričaja kulture i umjetnosti

LegendFest prvi puta u Velikom Taboru
LegendFest prvi puta u Velikom Taboru (Val kulture)
Više o

Legendfest

,

Veliki Tabor

,

program

Festival kao i do sada organizira zagrebačka udruga Val kulture uz potporu Krapinsko - zagorske županije i Turističke zajednice županije te uz podršku Muzeja Hrv. Zagorja i Općine Desinić. 

Naime, udruga Val kulture ovu mističnu manifestaciju pokrenula je prije 12 godina u Istarskoj županiji, Pićnu - malom istarskom gradiću bogate povijesti, i od tada ga uspješno organizira diljem Hrvatske uz potporu institucija koje su prepoznale trud i zalaganje na očuvanju nematerijalne kulturne baštine.

LegendFest predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine putem različitih izričaja kulture i umjetnosti. Zbog veličine i važnosti, te atraktivnosti, festival će, kao i svake godine, pratiti svi važniji hrvatski mediji te mediji iz cijele regije.

Ovaj festival se u proteklih 12 godina pokazao posebno interesantnim djeci koja su ovom prilikom mogla izraziti vlastitu kreativnost uključujući se u likovne radionice ili izvođenje predstava, kroz pripreme sa stručnim voditeljima. Ove se radionice odvijaju tijekom dana i potpuno su besplatne.

Središnja tema ovogodišnjeg Legendfesta u Dvoru Veliki Tabor su:

  • COPRNICE

Priče, legende i mitovi o navedenim bićima, prvenstveno vezani uz Krapinsko - zagorsku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme:

  • povijesne osobe/ličnosti - stare priče, vjerovanja, običaji, izričaji...
  • vještice, krsnici, čarobnjaci, mistična bića, duhovi, malici...
Cijeli program pogledajte na stranicama LegendFest.hr
10.09.2018. 14:29:00
Novi komentar
nužno
nužno