« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Nove tehnologije

Prvi laptop s dva monitora

Spacebook ima dva monitora koji se uvlače jedan iza drugoga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Gizmondo)
Više o

laptop

,

spacebook

Laptop  pod imenom Spacebook, proizvod je firme gScreen s Aljaske. I dok sve veći broj radnika, posebice u financijama, te filmskoj i glazbenoj produkciji, koristi dva pa i više monitora kako bi u isto vrijeme operirali s većim brojem programa i informacija, niti jedan proizvođač do sada nije napravio prenosivi ekvivalent.

Spacebook je opremljen s dva monitora veličine 15 inča, koji se mogu sklopiti u jedan ekran, te uštedjeti na prostoru u slučaju kada se laptop treba negdje prenijeti. Prve fotografije ovog ˝čuda tehnologije˝ objavila je specijalizirana američka internet stranica Gizmondo.

Gordon Stewart, osnivač kompanije gScreen, izjavio je kako će se Spacebook moći do kraja godine nabaviti preko Amazona. ˝Dizajnirali smo ga imajući u vidu da mnogima neće uvijek trebati dva ekrana˝, objašnjava Stewart.

No svatko tko je spreman izdvojiti 3,000 dolara koliko će Spacebook koštati, treba imati na umu da je njegova težina dosta veća u odnosu na standardne laptope, kao i utrošak energije koja je potrebna za rad dva ekrana.

31.08.2009. 16:46:05
Novi komentar
nužno
nužno