« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Smile scan

Izmjerite svoj osmjeh

Japanski računalni stručnjaci razvili su uređaj koji mjeri ljubaznost i daje korisne savjete kako uljepšati vlastiti osmjeh.

(Omron)
Više o

smile scan

,

omron

,

mjerenje osmjeha

,

mjerenje ljubaznosti

Smile Scan naziv je aktualne inovacije japanskog proizvođača elektroničke opreme Omron. Riječ je o uređaju koji posebno razvijenim programskim rješenjem na ljudskom licu može očitati spol, starost, raspoloženje, umor i razinu osmjeha.

Ovisno o rezultatima analize, korisniku se putem ekrana dodjeljuju razni savjeti poput "vaš pogled je previše ozbiljan" ili "opustite se".

Zbog mogućnosti pohranjivanja podataka, uređaj samostalno računa i ostvareni napredak u smijanju čime poboljšava ljubaznost svake osobe.

Prvih 15 uređaja postavljeno je na japanskim željezničkim kolodvorima s ciljem da se poveća uslužnost kolodvorskih djelatnika.

Kamera Smile Scana uperena je tijekom radnog vremena u lice službenika i ocjenjuje razinu njegove ljubaznosti prema kupcu na skali od 0 do 100.

Konačni rezultati korištenja uređaja za sada nisu poznati, ali Japanci vjeruju da su došli do revolucionarnog otkrića koje će zauvijek promijeniti odnos između kupca i prodavača.

31.08.2009. 15:49:10
Novi komentar
nužno
nužno