« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
KINOOKUS

Prvi Gastronomski Filmski Festival u Hrvatskoj

Na festivalu Kinookus prikazivat će se filmovi s tematikom uzgoja i pripremanja zdrave hrane od 16. do 19. rujna

Kinookus
Kinookus (Kinookus)
Više o

filmski festival

,

Ston

,

Facebook Messenger

,

dijabeetes

Prvi međunarodni Gastronomski Filmski Festival u Hrvatskoj pod nazivom Kinookus koji organizira istoimena udruga u suradnji s Festivalom "Slow Food on Film" održat će se u Stonu od 16. do 19. rujna, najavio je organizator.

Na festivalu će biti devet kratkometražnih i devet dugometražnih filmova s tematikom uzgoja i pripremanja zdrave hrane i borbe za očuvanje lokalnih kulinarskih tradicija i bioraznolikosti. Festival će otvoriti film talijanskog redatelja Nica Cirasola "Focaccia blues" koji govori o borbi malog pekara protiv giganta kakav je McDonald.

Promocija filma bit će na pjaci ispred Kneževa dvora u Stonu. Koordinator festivala Ivo Kara-Pešić istaknuo je da je želja organizatora stvoriti kulturnu manifestaciju koja izniče iz osobenosti teritorija, valorizira njegovu baštinu, lokalnu gastronomiju i običaje.

Projekt ima za cilj poticati sudjelovanje lokalnog stanovništva, kritičko promišljanje konzumiranja hrane te odnosa čovjek - okoliš. Bit će održane četiri sekcije Okušavanje, Kinofokus, Kinopokus, Kinolokus, a osim projekcija filmova bit će održano i nekoliko predavanja te radionica te promocija knjiga.

Najbolji dugometražni film bit će nagrađen Velikom kamenicom, a najbolji kratkometražni film Malom kamenicom.(hina/metro-portal)

01.09.2010. 11:13:29
Novi komentar
nužno
nužno