« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
INDUSTRIJA

Prva večer Fashion.hr

Nova lokacija DOVE FASHION.HR-a pokazala se kao savršen spoj grandiozne funkcionalnosti i estetike

Modna kuća TAJA
Modna kuća TAJA (Fashion.hr)
Više o

Fashion.hr

,

Robert Sever

,

I-gle

,

Nataša Mihaljčišin

,

Marina Vrdoljak

,

Ana Maria Ricov

,

Aleksandra Dojčinović

,

TAJA

,

Stjepan Čuka

Prva večer Dove Fashion.hr  privukla je brojne zaljubljenike u modu koji su se oduševili modnom scenografijom i zanimljivim dizajnerskim imenima koji iz sezone u sezonu ostavljaju trag na domaćoj modnoj sceni. Nova lokacija DOVE FASHION.HR-a pokazala se kao savršen spoj grandiozne funkcionalnosti i estetike.

Modni dvojac I-GLE koji čine Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak-Ranilović svake sezone uspijeva predstaviti kolekciju koja fascinira sve prave modne zaljubljenike. Svoju filozofiju rada opisale su riječima: "Nastojimo svaki put napraviti pomak jer je to naš izazov i u dobroj mjeri tu leži i razlog našeg bavljenja modnim dizajnom uopće. Kad razmišljamo o novoj kolekciji i dok je ona još u dimenziji ideja, mi naravno diskutiramo, hoćemo li ovako ili onako i bi li možda bilo pametnije razvijati ono što smo pokazale u prethodnoj kolekciji, no onda se ta potreba za novim i nečim totalno drugačijim pojavi kao neki radosni imperativ." Glavni naglasak tradicionalno je na elementima funkcionalnosti I-GLE žene koja se ne opterećuje ekskluzivitetom već uživa u simultanom osjećaju udobnosti, Upravo je sinteza ornamenata i funkcije glavni nositelj njihove modne priče.

Večeras je svoju premijeru doživio projekt FASHION.HR INDUSTRIJA i to prikazivanjem kolekcije HERA by Robert Sever. Severova kolekcija za novi brand, rađena u suradnji sa San Peterom, jedan je od noviteta na našem tržištu i to zbog kvalitetne izrade i vrhunske dorade, te zbog novih vrsta koža. Kolekcija od 50 torbi koje su rađene u kombinacijama koža sa printom na koži, te koža u kombinaciji sa kožom oduševila je sve prisutne.

Stjepan Čuka zadržao je svoj dizajnerski rukopis te predstavio mušku i žensku kolekciju kreativnog naziva CYBER RUSSIA koja se nadovezuje na posljednju sezonu ali sa drugačijom interpretacijom gdje je ključna riječ kontrast; Strogost i mekoća, dominacija i nježnost, uzorci i pročišćenost samo su neki od ključnih elementa kolekcije. „ Ženska kolekcija je kao i prethodna unisex karaktera no ovog puta vodim vas na jedno jako neobično putovanje oblika i opozita koji se simbolički preklapaju. Muška kolekcija nadopunjena je sa nekoliko ženskih komada koji se sa svojom formom suprostavljaju dominaciji muške vizije a ujedno joj laskaju kroz jednu smislenu i kompletiranu cjelinu" izjavio je Stjepan Čuka.

Dizajnerica Ana Maria Ricov svoju kolekciju opisuje riječima: „Glavni motiv su neobične kombinacije tkanina i boja  složene u pomalo agresivnom ali i bajkovitom duhu. Stvaram igru prozirnih i gustih tkanina kako bi naglasila ženstvenost, a krojem nastojim slijediti funkcionalnost i udobnost odjevnih predmeta."  Kolekcijom se proteže serija torbi i marama u patchwork varijantama. Upravo patchwork obilježuje kolekciju kroz spajanje boja i tkanina te su prikazani komadi vrlo bajkoviti a istovremeno izuzetno nosivi.

Modna kuća TAJA inzistirala je na izuzetno prirodnoj kolekciji obilježenoj isključivo prirodnim materijalima i bojama koje slave svu snagu udobnog i praktičnog modnog odijevanja.

Aleksandra Dojčinović dizajnerica je čije se kolekcije uvijek iščekuju s nestrpljenjem, te je i ovom potvrdila kako zna u čemu se žene osjećaju ženstveno i elegantno. Kolekcija za jesen/zimu 2011./12. nadovezuje se na njezinu posljednju kolekciju te se prikazani komadi sastoje od laganih materijala kombiniranih sa krznom. „Pokušavala sam pronaći srž kada govorimo o udobnosti i eleganciji odjevnih predmeta i to mi je bila glavna nit vodilja i inspiracija za ovu kolekciju. Kako pronaći pravi balans?" objasnila nam je dizajnerica.

12.03.2011. 10:28:00
Novi komentar
nužno
nužno