« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
DFWZ

Prva revijalna večer zagrebačkog Fashion Weeka

Osim odličnih revija, posjetitelji su mogli virtualno isprobavati dijelove ovosezonskih kolekcija, te guštati u "slatkim štiklama"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cromoda.com)
Više o

Zagreb

,

moda

,

Dreft Fashion Week

,

revija

,

Novero

,

bluetooth zvučnici

,

The Truly One

,

kasum cana

Prvu revijalnu večer pompozno je otvorila nova dugoočekivana kolecija Ivane Popović. Čitava kolekcija inspirirana je ruskim kostimografkinjama iz epohe futurizma i suprematizma poput Natalije Gonačarove, Olge Popove, Marine Cvjetajeve i Ane Anahmatove. Neobična koreografija izazvala je pomutnju u publici. Naime, u baletnim papučicama reviju su plešući predstavile balerine. U kolekciji su korišteni isključivo svila i ručno izrađena čipka, a ovaj put je Ivana u tonovima obuhvatila cijeli spektar boja.

Po prvi puta na Dreft Fashion Week-u Zagreb, predstavljanjen je natječaj 'Mladi? Kreativni? Chevrolet!', u suradnji sa službenim vozilom DFWZ-a - Chevroletom. Duhovito i u svom stilu, kroz četiri kategorije ovog internacionalnog natječaja, kojim se studentima otvara mogućnost da se afirmiraju radeći na projektima Chevroleta, vodile su Petra Nižetić i Marijana Batinić, mlade modne ikone. 

Prikazani su nagrađeni radovi iz kategorija fotografije, videa i vizualne umjetnosti i kategorije mode.

cristina_miraldi.jpg
Christina Miraldi

Kroz tradicionalan natječaj mladih dizajnera Pret-a-Design predstavila se Sonja Brstilo kolekcijom MI (od minimalizam) s haljinama od sivog i crnog prozirnog muslina. Anđela Pavleka inspirirana slapovima, eksperimentirala je načinom 'padanja' tkanina niz tijelo. Tatjana Livajić za nadahnućem je posegla u djetinjstvo, prisjećajući se ilustracija ruskih bajki na kojima je odrasla.

Ovratnicima i igrom volumena ženstvenost modela istaknula je Zrinka Hudi. Daniela Martinović (Daniela M.) uspješno je spojila visoku modu s japanskom i londonskom uličnom modom, gothic i lolita stilom. Goblene i čipkane PVC suknje fuzionirala je Zjena Glamočanin pod nazivom Zaboravljena umjetnost. Mihaela Brajković se poigrala kontrastima u koloritu, na modelima iz prirodnih materijala.

Svoju viziju za jesen-zimu 2010./11. dala je i Marinela Pekić. Kapuljače u kombinaciji s golim leđima zaštitni su znak kolekcije Maje Bedenić. Julija Katarina Kravos prikazala je košulje ljubičastih tonova koje se razvijaju u haljine. Lepršave kombinezone predlaže je Katarina Bilan. Kolekcija Nikoline Rešćak nadahnuta je Mediteranom, bogatim tkaninama i pastelnim bojama. Maja Mahnić pokazala je kolekciju haljina prožetih futurizmom, skulpturistički građenih iz sirove svile.

Samostalnom revijom predstavio se Kruno Jendrijev. Kolekciju čini ulična moda crno-bijelo-sive palete upotpunjena izbjeljenim traperom. Pomalo razočarana svijetom talijanska dizajnerica Cristina Miraldi pokazala je kreacije hladnih i delikatnih tonova kojima priziva meditativnu atmosferu tražeći nova modna riješenja, izume i odnose oblika i materijala.

louis_de_gama.jpg
Louis de Gama

Dualnost retro-moderno označava dizajn Maje Ašperger za jesen-zimu 2010./11. Kolekcija je namjenjena nježnim i romantičnim ženama koje se žele istaknuti osebujnim stilom.

Kao i svih prethodnih sezona kreacije Louisa de Game finalno su oduševile publiku u balonu. Njegove, stilom legendarne, romantične volumenozne haljine, slojevitih podstava i nježnih tonova, bez daha su ostavile sve prisutne modne znalce.

Uz slogan Moda se uvijek vraća, brinite o svojoj odjeći koji potiče na pravilnu brigu o modnim krpicama, ljubitelje mode u Boćarskom domu dočekali su i bogati noviteti iz svijeta najnovijih tehnoloških dostignuća, posebno na posjećenom Dreft Corneru.

Primjerice, Dreft touch screen na kojem je bilo moguće vlastitim likom virtualno isprobati dijelove ovosezonskih kolekcija te Dreft kokteli i slatki Fancy Cakes - male slatke jestive inačice štikli, torbica i haljina. Brojni gosti i dizajneri Dreft Fashion Week-a Zagreb nakon revijalnog dijela zabavljali su se na afterparty-ju Mladi? Kreativni? Chevrolet! u Jackie Brown-u.

11.06.2010. 14:45:33
Novi komentar
nužno
nužno