« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana
MLJAC

Prozračan kuglof od bjelanjaka

Gastro blogerica Bruna Vučak otkriva kako iskoristiti višak bjelanjaka tijekom pripreme blagdanskih slastica

Mljaac!!
Mljaac!! (Arhiva)
Više o

bjelanjak

,

kuglof

Blagdani su već pred vratima što znači da je počela i priprema blagdanskih slastica. Ako vam je slučajno u frižideru ostalo bjelanjaka i ne znate kako ih najbolje iskoristiti, gastro blogerica Bruna Vučak ima savršeno rješenje - kuglof od bjelanjaka s dodatkom sušenog voća. Kao jedna od neizostavnih blagdanskih poslastica, ovaj prozračan i sočan desert krasit će vaš blagdanski stol, a zbog brze pripreme idealan je za nadolazeći vikend.

Za njegovu pripremu trebat će vam:

  • 230 g bjelanjaka

  • 200 g šećera

  • 2 vanilin šećera

  • 130 g brašna

  • 100 ml ulja

  • 120 g suhog voća (marelice, brusnice, zlatne grožđice, arancini)

Tajna ovog kuglofa je upravo u bjelanjcima koji mu daju laganu i prozračnu teksturu. Stoga je prvi korak istući bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodajući šećer i vanilin šećer. Bruni je u tome pomogao Kenwood kMix uređaj s kojim je u nekoliko minuta postigla savršenu teksturu bjelanjaka.

Kada mislite da ste dobili željenu teksturu, napravite test preokretanjem zdjele s bjelanjcima. Ako ništa ne curi, znak je da ste ih savršeno izmutili.

Nakon toga, dodajte brašno i ulje te pažljivo promiješajte špatulom kako biste dobili jednoličnu smjesu. Dodajte suho voće po želji, poput suhih marelica, brusnica, zlatnih grožđica ili arancina. Ako je voće previše suho, prethodno ga namočite u rumu ili vodi za bezalkoholnu varijantu.

Gotovu smjesu prenesite u kalup za kuglof i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nakon 30-ak minuta, vaš će kuglof od bjelanjaka biti spreman za serviranje.

Uživajte u čaroliji blagdana uz Kenwood te ovaj brz i jednostavan desert!

20.12.2023. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno