« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
KADA JE BAL NEKA JE MASKENBAL

Protiv Timošenko podignuta nova optužnica

Protiv Julije Timošenko, bivše ukrajinske premijerke koja je već optužena zbog zlouporabe ovlasti, podignuta je nova optužnica zbog financijskih malverzacija

Više o

Ukrajina

,

Julija Timošenko

,

porez

,

optužnica

,

Županijski sud

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, koja je u listopadu osuđena na sedam godina zatvora zbog zloporabe ovlasti, sada je optužena za izbjegavanje poreza, krađu i prikrivanje prihoda u stranoj valuti, priopćila je u petak ukrajinska Državna porezna uprava, a prenose ukrajinski mediji, javlja Hina.

Timošenko (50) već izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zloporabe ovlasti prilikom potpisivanja plinskog sporazuma s Rusijom 2009. Međunarodna zajednica osudila je tu presudu i nazvala ju je politički motiviranom.

Nova optužnica među ostalim tereti Timošenko za prikrivanje 165 milijuna američkih dolara korporativnog prihoda u stranoj valuti, krađu sredstava iz javnih fondova i izbjegavanje poreza u iznosu većem od 5,8 milijuna dolara, a odnosi se na devedesete godina kada je Timošenko bila na čelu tvrtke Ujedinjeni energetski sustavi Ukrajine koja je u to vrijeme bila glavna uvoznica ruskog prirodnog plina.

11.11.2011. 13:35:05
Novi komentar
nužno
nužno