« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
BROJEVI GOVORE

Protiv H1N1 ne želi se cijepiti 78 posto Hrvata

Iako je cjepivo, kojeg je u Hrvatskoj milijun i pol doza, odobrila Agencija za lijekove i medicinske proizvode, građani su vrlo skeptični

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

svinjska gripa

,

gripa A (H1N1)

,

cjepivo za H1N1

,

Totus Opiniometar

Agencija Totus Opiniometar 25. i 26. studenoga provela je istraživanje na temu "Cjepivo protiv 'svinjske' gripe?". Istraživanje je provedeno CATI metodom na stratificiranom uzorku od 1.000 građana RH, a rezultati pokazuju da se četiri od pet Hrvata ne želi cijepiti dosad nedovoljno ispitanim cjepivom.

Iako je cjepivo odobreno od strane Agencije za lijekove i medicinske proizvode, građani, ali i liječnici, podijeljeni su po pitanju toga treba li se cijepiti ili ne, javlja Business.hr.

Samo 12 posto ispitanika odlučilo bi se na cijepljenje iako je u Hrvatskoj na raspolaganju milijun i pol doza cjepiva. Istraživanje je pokazalo i da bi se 4 posto ispitanika možda cijepilo, a da 6 posto građana ne zna bi li se protiv nje cijepili.

Od danas se hrvatski građani protiv svinjske gripe mogu cijepiti u zavodima za javno zdravstvo, dok će od ponedjeljka cjepivo biti dostupno i u ordinacijama obiteljske medicine.

Od pojave pandemije svinjske gripe u Hrvatskoj je oboljelo nekoliko desetaka tisuća ljudi, a od komplikacija povezanih s njom do sada je umrlo 11 građana.

27.11.2009. 17:43:55
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Filip
    27.11.2009. 20:34
    Još da se toliki postotak Hrvata izjasni na referendumu PROTIV ulaska Hrvatske u Uniju,i da se donese zakon o trajnoj zabrani i eksperimentiranju s GMO sjemenom,Hrvatska će postati zemlja predvodnica ljudi koji misle svojom glavom i srcem.
Novi komentar
nužno
nužno