« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Prosvjednici stižu, još ne teku med i mlijeko

Nezadovoljni mljekari počeli su se okupljati na Zagrebačkom velesajmu odakle će zajedno krenuti prema ministarstvu poljoprivrede.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos, CROPIX)
Više o

Božidar Pankretić

,

traktori

,

prosvjed mljekara

Prvi prosvjednici s traktorima su trubeći oko 13 sati prošli ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, te se uputili prema Zagrebačkom velesajmu, gdje se očekuje okupljanje svih prosvjednika nakon čega će zajedno krenuti pred zgradu Ministarstva poljoprivrede.

Uz ostalo zahtijevaju isplatu zaostalih poticaja, reprogram tzv. poljoprivrednih kredita te rješenje za nisku otkupnu cijenu mlijeka. Prosvjedujući mljekari rano jutros su traktorima, u organizaciji nekoliko poljoprivrednih udruga, krenuli prema Zagrebu iz gotovo svih dijelova Hrvatske.

Prosvjednici su poručili kako Vlada i ministarstvo moraju shvatiti da su se ljudi u posljednjih 6-7 godina zadužili da bi dostigli kolege u Europskoj uniji, iz koje još uvijek uvozimo mlijeko i meso. Cijena mlijeka ispod koje farmeri ne mogu opstati je 2,8 kuna po litri. Ako se ne ispune osnovni uvjeti rada, najprije će stradati mali proizvođači koji ne mogu pratiti tržišne uvjete.

Ministar Božidar Pankretić jučer je najavio kako neće izaći pred prosvjednike jer smatra kako su iza njih politički motivi, te kako ministarstvo i Vlada čine sve da pomognu hrvatskoj poljoprivredi, a kao kao jamstvo za to je izjavio da može ponuditi svoju ostavku.

Izvor: Hina

10.06.2009. 13:46:31
Novi komentar
nužno
nužno