« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
BITKA ZA KONJE

Prosvjedi za đakovačku ergelu odgađaju se do 20. kolovoza

Do 20. kolovoza vlada se treba očitovati o prijedlozima koji su jučer izneseni ministru poljoprivrede Petru Čobankoviću - ako odgovor bude nepovoljan, počinje blokada Đakova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dorian Horvat/CROPIX)
Više o

Lipicanci

,

prosvjedi

,

Petar Čobanković

,

Zoran Vinković

,

izgubljeni pingvin

Đakovački gradonačelnik Zoran Vinković najavio je danas na konferenciji za novinare, govoreći o jučerašnjem sastanku s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem o vladinoj odluci o pripojenju đakovačke ergele Hrvatskome konjogojskom centru - Ergeli Lipik, da će grad Đakovo do 20. kolovoza zamrznuti sve prosvjedne aktivnosti za ergelu.

"Do tog datuma vlada se treba očitovati o prijedlozima koje sam jučer iznio ministru Čobankoviću", rekao je Vinković, ističući kako u protivnom, te ako ministar "izađe s njima neprihvatljivim prijedlozima", najavljuje nastavak prosvjeda i blokadu prometa u Đakovu i Zagrebu. Đakovački gradonačelnik najavio je da će, kao saborski zastupnik SDP-a, zatražiti i saborsku raspravu o đakovačkoj ergeli.

>> Prosvjed u Đakovu zbog ergela, moguća blokada prometnica

Rekao je kako je ministru poljoprivrede prenio zahtjev o hitnoj smjeni ministra uprave Davorina Mlakara te zahtjev obje ergele - i ona u Đakovu i ona u Lipiku zadrže status pravne osobe, da ravnatelj đakovačke ergele ujedno bude i ravnatelj Hrvatskoga konjogojskog centra, a da njegov zamjenik bude ravnatelj lipičke ergele. Iznio je i zahtjev da rad sva ta tri pravna subjekta - dvije samostalne ergele i konjogojskog centra nadzire jedinstveno upravno vijeće. Vinković je ponovno pozvao predsjednicu vlade Jadranku Kosor na radni sastanak u Đakovo. (hina/metro-portal)

11.08.2010. 16:00:00
Novi komentar
nužno
nužno