« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
16 MILIJUNA KUNIĆA

Nevenka Jurak na mjesec dana u Remetinec

Vlasnici tvrtke Fimi Media Nevenki Jurak i njezinoj suradnici Aniti Lončar Papeš sud je odredio istražni zatvor kako ne bi utjecale na svjedoke

nevenka jurak fimi media
nevenka jurak fimi media (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

USKOK

,

Fimi Media

,

Nevenka Jurak

,

Enter festival

,

Sander Van Doorn

,

Niel Patrick Harris

Nevenka Jurak, vlasnica agencije za tržišno komuniciranje Fimi Media, kao i njezina suradnica Anita Lončar Papeš, jutros su privedene na zagrebački Županijski sud i određen im je jednomjesečni istražni zatvor.

Istražni sudac Krešimir Devčić rekao je da im je pritvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i eventualne manipulacije dokumentacijom, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela na slobodi. Devčić nije htio govoriti o tome što im se stavlja na teret s obzirom da, kako je rekao, istragu vodi USKOK i on donosi nalog o provedbi istrage.

U daljem tijeku istrage bit će saslušano 16 svjedoka koje je odredio USKOK, rekao je Devčić, dodajući da "taj broj nikad nije konačan u samom startu istrage".

>> Mihanović: Sanader je tražio da sklopimo posao s Fimi-Medijom

Odvjetnik Nevenke Jurak Krešimir Vilajtović rekao je da nisu dobili imena svjedoka, te da će to vidjeti kad izvrše uvid u spis. Na pitanje što se njegovoj branjenici stavlja na teret Vilajtović je rekao kako se radi "o čisto poslovnom odnosu između dvije tvrtke, gdje USKOK tvrdi da je pribavljena nepripadna imovinska korist od 16,5 milijuna kuna". Dodao je kako se nitko iz javnih poduzeća i bilo kojih institucija sustava ne spominje.

>> Nevenka Jurak tvrdi da njezina tvrtka nije služila za financiranje HDZ-a

USKOK je započeo kriminalističko istraživanje nad Nevenkom Jurak, Anitom Lončar Papeš i Bojanom Dimićem zbog nezakonitosti u poslovanju više društava u državnom vlasništvu s trgovačkim društvom "Fimi media" d.o.o. Zagreb.

Sumnja se da su se Jurak i Lončar Papeš udružile radi počinjenja kaznenog djela, odnosno da su ostvarivale naplatu fiktivnih računa za nepostojeće usluge, a novac u iznosu od najmanje 16.563.737,00 kuna zadržale za sebe. Po završetku kriminalističkog istraživanja USKOK-u je protiv njih podnio kaznenu prijavu. (hina/metro-portal)

11.08.2010. 13:58:52
Novi komentar
nužno
nužno