« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
DUBOKA KRIZA

Zašto Amerika propada?

VIDEO - Dok Obamina administracija bombama širi demokraciju po Bliskom istoku, američka ekonomija se raspada

SAD vs Kina
SAD vs Kina (YouTube)
Više o

pad dolara

,

kineski BDP

,

kinesko gospodarstvo

,

propast Amerike

,

uspon Kine

Godina je "odlično" počela: SAD se bori s ogromnim dugovima koje vjerojatno nikada neće vratiti, a problemi se u medijima još uvijek uspješno guraju pod tepih, u tijeku je revolucija na Bliskom istoku, rat za naftu i resurse (Libija), duboka kriza u Japanu zbog elementarnih nepogoda i nadolazećeg ekonomskog tsunamija, cijene nafte i zlata postižu rekordne iznose...

Dokumenti WikiLeaksa sugeriraju da bi rezerve nafte u Saudijskoj Arabiji mogle biti do 40% manje nego što se pretpostavlja, što znači da će cijene nastaviti rasti. Naftu će si bez problema moći priuštiti Kinezi koji imaju goleme rezerve gotovine, dok su Amerikanci suočeni sa sve većim energetskim problemima. Ekonomija SAD-a se raspada, ljudi svakodnevno ostaju bez domova, a Obamina administracija se pravi da problema nema (zapravo nema vremena jer je zauzeta širenjem demokracije izvan granica vlastite države).

Ekipa s portala FutureMoneyTrends.com napravila je zanimljiv video o aktualnom stanju u SAD-u na temelju kojeg predviđa porpast Amerike i procvat Kine već iduće godine. Hoće li SAD propasti kao svojedobno Rimsko Carstvo? Zašto bismo trebali kupovati zlato i srebro i prikupljati zalihe hrane i vode? Kako će profesori kineskim studentima objašnjavati propast Amerike? Odgovore potražite u videu:

Veliki prosvjed u Los Angelesu

Dobra vijest je da se Amerikanci pomalo bude. Siromašni građani zajedno sa sve siromašnijom srednjom klasom izašli su na ulice Los Angelesa kako bi poručili Obami što misle o njemu i njegovoj politici. Bore se za radnička prava i najavljuju prosvjede diljem SAD-a. Na pozornici se pojavio i Tom Morello, gitarista skupine "Rage Against the Machine" kojem je također dosta laži s vrha i javno kritizira vladu. Je li ovo početak revolucije u SAD-u?

31.03.2011. 14:40:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Goga585
  31.03.2011. 15:06
  stvarno tko je i što Tom Morello, gitarista skupine "Rage Against the Machine" kojem je također dosta laži s vrha! ja za njega ne znam!
 2. avatar
  gogic
  31.03.2011. 15:10
  on valjda promovira provjede među skupinom koja ga sluša. to je dosta bitno. oprah i drugi nama manje ili više poznati su odigrali veliku ulogu pri izboru obame.
 3. avatar
  SportMagazin
  31.03.2011. 15:40
  sve što je pod kapitalizmom poropada
 4. avatar
  nikola
  04.04.2011. 16:38
  Drago mi je da i Hrvati polako počinu da shvataju da od SAD nema više ništa ....Bugari i Rumuni su to odavno shvatili i krenuli da se okreću Rusiji...

  Pozdrav iz Novog Sada...
 5. avatar
  Igor Kostelac
  07.04.2011. 22:06
  Ovdje ti fale vrlo važne informacije o Kini I SAD-u odnosno o tkz.gotovini sa kojom raspolaže Kina i dugovima sa kojim je suočen SAD. Negdje na mom blogu pisao sam o tome prije 6 -7 mjeseci u postu koji se zove VEŽITE SE,..SLIJEĆEMO pa bi bilo dobro dato pročitaš. Upiši to u google i dođeš direkt na post.Pozdrav.
Novi komentar
nužno
nužno