« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
EH, DA ...

Propao eksperiment sa šestosatnim radnim vremenom

Gradske vlasti Gothenburga odbacile su prijedlog kojim bi šestosatni radni dan uveli kao konačno rješenje, kako troškovi ne bi potpuno izmakli kontroli

Ideja, nažalost, ne drži vodu
Ideja, nažalost, ne drži vodu (Arhiva)
Više o

Švedska

,

šestosatno radno vrijeme

Švedski eksperiment sa šestosatnim radnim vremenom uskoro će, po svemu sudeći, doživjeti svoj potpuni krah s obzirom na to kako su i najveći zagovaratelji ovakvog sustava jednostavno odustali.

U ovom 'eksperimentu' sudjelovalo je 68 medicinskih sestara u Gothenburškom domu za starije i nemoćne, čija je uobičajena satnica reducirana s 8 na 6 sati kako bi se popravilo raspoloženje radnika, njihova sreća, zdravlje i kako bi naposljetku što bolje skrbili za svoje pacijente.

Preliminarni rezultati, prema Bloombergovom izvješću, pokazali su kako su ti ciljevi ispunjeni. No gledano s financijske strane, ovakav sustav pokazao se posve neodrživim. Grad je bio primoran zaposliti 17 novih zaposlenika što ih je koštalo dodatnih 12 i pol milijuna kuna.

Gradske vlasti odbacile su prijedlog kojim bi šestosatni radni dan uveli kao konačno rješenje, kako troškovi ne bi potpuno izmakli kontroli.

05.01.2017. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno