« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
SVAĐATE SE KAO PAS I MAČKA?

Pronađite svoju vrstu odnosa i spasite vezu

Otkrijte koji ste tip veze i lakše ćete riješiti probleme na koje nailazite u odnosu.

Poznati par Taylor i Burton bili su tip psa i mačke
Više o

muško ženski odnosi

,

muškarci i žene

,

tip veze

U svakoj vezi u kojoj ste bili zauzimate određenu ulogu? Možete reći da ste majčinski tip koji se o svom muškarcu brine kao o djetetu, određujete mu što će obući, kuhate mu samo ono što voli i podsjećate kad treba promijeniti čarape? Ili ste više tip koji voli žestoku svađu i nakon toga još žešći pomirdbeni seks?

Istina je da svi mi imamo određene uloge koje preuzimamo, bili ih svjesni ili ne. Iako je svaka veza na neki način jedinstvena, postoje tipovi veza u kojima se svi nalazimo.

Bilo da ste „Pas i mačka" ili „odrasli" par bez drame, identifikacija će vam pomoći da svoj tip veze iskoristite kako biste najbolje razumjeli jedno drugo te imali sretnu vezu.

PAS I MAČKA

Kao što i samo ime govori, ovaj tip para se stalno svađa, privatno, ali i javno. Vrište jedno na drugo iz sveg glasa, ali kad ih pitate zašto ne prekinu, nasmiju se u glas i nastave po svom. Dobro znaju da ih nakon toliko svađe očekuje divlji pomirbeni seks, i/ili strast koju ne doživljavaju svi.

LOVAC I LOVINA

Ovo je također tip veze u kojem je u pitanju igra lovljenja i bježanja. Jedan partner je predator koji lovi, pokušavajući zadržati pažnju i ljubav lovine. Često se zna dogoditi i kad se jedan partner opusti, tj. počne gubiti interes da zamijene uloge. Ne vole biti ovisni jedno o drugom, ali ako imaju jako uzbudljiv život mogu je razviti.

DIJETE I RODITELJ

Ovaj tip odnosa vrlo je čest u našim krajevima, ali i kod partnera koji imaju djecu. Može se dogoditi i kad jedan partner postane ranjiviji, npr. ostane bez posla ili je ozbiljnije bolestan. Jači partner preuzima ulogu majke ili oca te se brine o drugom partneru kao da je dijete. Partner „roditelj" misli kako time pokazuje svoju ljubav, dok se partner „dijete" prepušta, možda zbog manjeg samopoštovanja, a možda i zbog premorenosti poslom.

IDOL I OBOŽAVATELJ

Za ovaj par sve je crno i bijelo. Jedna osoba je apsolutno naj, sve oko je nje je naj, a druga osoba obožava tlo po kojem hoda. U stvarnosti oba partnera mogu biti uspješna, ali jedan će htjeti ojačati samopouzdanje drugog pa će uzeti ulogu obožavatelja. Idol, s druge strane i nije najpozitivniji lik, jer može loše utjecati na samopoštovanje partnera.

BLIZANCI

Par koji dijeli sve - od mišljenja, hobija do odjeće. Sličnosti se privlače, izreka je za ovaj par. To su individualci koji imaju puno zajedničkih interesa, često su jako dobri prijatelji i koncentrirani su jedno na drugo. Problem kod ove vrte odnosa je što ne dopuštaju razvoj svoje osobnosti do kraja. Kod takvih parova moguć je i lošiji seksualni život jer previše žele udovoljiti, a ne misle na ono što bi njih same zadovoljilo.

ODRASLI

Ovo je funkcionalni tip odnosa između dvije zrele osobe koje su svjesne svojih sličnosti, ali i razlika. Rijetko se svađaju i razumiju jedno drugo, no nemojte se dati zavarati i ova j odnos ima svoje minuse. Tu nema velikih emocija i zanesenosti. Sve je prilično realno i dogovoreno. Malo je spontanosti i vatre koju svi zapravo jako volimo.

Ne postoji idealni tip odnosa. Svaki je poseban na svoj načini ima svoje pozitivne i negativne strane. Ono što je sigurno je da jednom kad utvrdimo kojem tipu pripada naša veza, moći ćemo jasnije sagledati želimo li takav tip veze i možemo li nešto popraviti. Nemojte zaboraviti da je ključ dobre veze uvijek dobra komunikacija!

Sretno!

01.08.2011. 09:34:04
Novi komentar
nužno
nužno