« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
RUSKI MEDIJI:

Pronađeno tijelo predsjednika Kaczynskog i dvije crne kutije

Po priopćenju ruskog ministarstva za izvanredna stanja, u zrakoplovu Tupoljev TU-154M nalazilo se 96 ljudi, od kojih 88 članova poljskog izaslanstva na putu za Katynsku šumu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

pad aviona

,

Lech Kaczynski

,

crne kutije

Tijelo poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog pronađeno je na mjestu nesreće njegova zrakoplova pokraj Smolenska, kao i dvije crne kutije iz letjelice, objavili su ruski mediji.

Informaciju da je pronađeno predsjednikovo tijelo objavila je agencija RIA Novosti, pozivajući se na visokog ruskog dužnosnika. Ostale pojedinosti nisu objavljene, osim da je identificirano još nekoliko tijela. Pronalazak dviju crnih kutija iz Tupoljeva 154M objavio je ruski ministar za izvanredna stanja Sergej Šojgu i dodao da je već počelo njihovo preslušavanje i ekspertiza.

Glasnogovornik stranke Pravo i pravednost (PiS) u međuvremenu je izjavio da je predsjednikov blizanac i bivši premijer Jaroslaw Kaczynski otputovao na mjesto nesreće. "Shrvan je tragedijom, ali hrabar", rekao je Mariusz Blaszczak. Njegova osobna situacija je još gora jer im se majka Jadwiga (84) već više od mjesec dana nalazi u bolnici u teškom stanju. "Ne znam je li ona obaviještena o tragediji", rekao je Blaszczak. Poljski predsjednik Lech Kaczynski, njegova supruga Marija, najviši zapovjednici poljske vojske i drugi državni dužnosnici nalazili su se među 96 ljudi koji su poginuli u subotu u nesreći poljskog predsjedničkog zrakoplova pokraj Smolenska u Rusiji.

Po priopćenju ruskog ministarstva za izvanredna stanja, u zrakoplovu Tupoljev TU-154M nalazilo se 96 ljudi, od kojih 88 članova poljskog izaslanstva na putu za Katynsku šumu, 20 kilometara od Smolenska, gdje je 1940. po Staljinovoj naredbi ubijeno 22.000 poljskih časnika, vojnika i ratnih zarobljenika, gdje su trebali sudjelovati na komemoraciji njima u čast. Približavajući se ruskoj zračnoj luci u Smolensku u 10.50 sati, zrakoplov se oko dva kilometra prije cilja srušio u šumu, a jedan od uzroka nesreća mogla bi biti greška pilota, pojasnio je Andrej Jevsejenkov, glasnogovornik mjesnih vlasti u Smolensku. (hina/metro-portal)

10.04.2010. 18:46:00
Novi komentar
nužno
nužno