« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
KAMČATKA

Lavina zatrpala prizemljeni helikopter, deset mrtvih

Skupina od 18 turista, Nijemaca, Belgijanaca i Rusa, platila je da ih helikopter Mi-8 odveze na udaljene planinske obronke kako bi uživali u daskanju na snijegu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

turisti

,

lavina

,

helikopter

,

kamčatka

Deset je osoba, među kojima i pet njemačkih turista, poginulo u subotu u Rusiji, kada se snježna lavina obrušila na prizemljeni helikopter kojim su turisti dovezeni na daskanje na snijegu na Kamčatki, objavile su ruske vlasti.

Skupina od 18 turista, Nijemaca, Belgijanaca i Rusa, platila je da ih helikopter Mi-8 odveze na udaljene planinske obronke kako bi uživali u daskanju na snijegu. Slijetanje helikoptera je vjerojatno potaknulo lavinu. Osam turista je uspjelo izbjeći nesreću, ali ih je desetero, zajedno s letjelicom, zatrpala lavina. Nesreća se dogodila oko 50 km zapadno od glavnoga grada poluotoka Petropavlovska.

Strancima je dugo bio zabranjen pristup poluotoku, na kojemu se nalaze posebne ruske vojne instalacije, no zbog prekrasnih pejsaža, brojnih vulkana i nedirnute prirode u zadnjih se 15 godina sve češće organiziraju unosne helikopterske skijaške ekspedicije. (hina/metro-portal)

10.04.2010. 19:04:00
Novi komentar
nužno
nužno