« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Nalikuje psu ali...

Pronađena misteriozna Chupacabra?

POGLEDAJTE VIDEO: Dvojica muškaraca iz Texsasa vjeruju da su otkrili tijelo mitske zvijeri koja siše krv svojim žrtvama.

Chupacabra
Chupacabra (Telegraph)
Više o

Texas

,

otkriće

,

chupacabra

Lynn Butler tvrdi kako je prije tri mjeseca pronašao tijelo misterioznog bića u svojem kokošinjcu. I dok izgledom podsjeća na psa, neki stručnjaci koji su pregledali tijelo smatraju da bi to mogla biti chupacabra, predator koji je prvi put viđen 1995. u Puerto Ricu.

Premda opisi chupacabre variraju, te ih se uspoređuje s glodavcima, gušterima pa čak i manjim medvjedima, prepoznatljiva je po vrlo uočljivim očnjacima, koji se mogu vidjeti i u ustima bića pronađenog  u Texasu.

Ime dolazi od španjolske riječi za ˝onog koji siše krv kozama˝, jer prema izvješćima zvijer napada stoku i siše joj krv. Biće je navodno viđeno po cijeloj Americi pa čak i u dalekoj Rusiji, no znanstvenici ga otpisuju kao modernu legendu.

Jerry Ayer, inače prijatelj Lynn Butlera, koji trenutno posjeduje tijelo nepoznate životinje, planira ga preparirati te izložiti na uvid javnosti. ˝Da budem iskren, nemam pojma o kojoj životinji je riječ. Podsjeća malo na čudnu verziju kojota, ili nekog križanca s genetskim mutacijama˝, tvrdi Ayer.

˝Oko šapa ima nešto dlaka, što podsjeća na čarape. Dlake se također nalaze na leđima, dok je ostatak  tijela bez dlaka, pa djeluje pomalo zlokobno jer možete vidjeti kosti˝, dodaje. Ayer navodi kako ne bi želio ispasti prevarant, no drago mu je da je interes medija za područje kriptozoologije velik. O kakvoj zvijeri se točno radi pokušajte procijeniti sami.

03.09.2009. 15:42:17
Novi komentar
nužno
nužno