« Film
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
13. JFF

Promjena lokacije održavanja Festivala tolerancije

Umjesto najavljenog kina Europa, otvorenje festivala i većina glavnog programa održat će se u Studentskom centru u Zagrebu. U programu je više od 70 filmova te edukacije, izložbe, diskusije, koncerti...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (JFF)
Više o

kino Europa

,

Studentski centar

,

Festival tolerancije

,

13. JFF

Projekcijom poljskog filma Vukodlak sutra, u nedjelju, 7. travnja u 19 sati počinje 13. Festival tolerancije - JFF Zagreb. Službeno otvorenje će se, umjesto u najavljenom kinu Europa, održati u kinu Studentski centar, Savska 25. Također, zbog nemogućnosti korištenja prostora kina Europa sav program predviđen u tom kinu seli se u Studentski centar te u Kinoteku i Kino Tuškanac, gdje se održava i ostatak najavljenog programa. O ostalim izmjenama Festival će izvijestiti na svojoj internetskoj stranici te putem društvenih mreža.

Festival će otvoriti film Vukodlak, uz prisustvo redatelja Adriana Paneka koji će nakon projekcije odgovarati na pitanja. Film je priča o skupini djece tek oslobođene iz koncentracijskoga logora, koja završavaju u napuštenom zdanju u šumi gdje ih očekuju novi užasi. Ulaz na ovu projekciju, kao i na sva festivalska događanja je slobodan.

Nakon projekcije filma otvorenja u prostorima Studentskog centra održat će se koncert austrijskih majstora jazza HI5. Minimalističkim zvukom komornih jazz bubnjeva, gitare, vibrafona i basa, ovaj bend na svakom nastupu ruši granice žanra te velikom količinom kreativnosti i zaigranosti stvara nesvakidašnje iskustvo.

U sedam festivalskih dana od 7. do 13. travnja očekuje vas više od 70 sjajnih igranih, dokumentarnih te filmova za djecu, tradicionalna Edukacijska jutra, dvije izložbe, diskusije, okrugli stolovi, promocije knjiga i dva koncerta. Ove je godine poseban naglasak na važnosti prihvaćanja i poštivanja različitosti te temeljnim načelima jednakosti i pravednosti, a sukladno tome većina filmova bavi se ljudskim pravima i ostalim aktualnim ključnim temama poput izbjeglica, rasizma i ženskih prava.

Među filmovima su i hrvatske premijere dvaju naslova u kojima su međunarodne uloge ostvarili hrvatski glumci. Judita Franković Brdar igra glavnu ulogu u intrigantnom slovenskom filmu Izbrisana, dok Krešimir Mikić glumi u napetom danskom filmu Svrdlo. Oboje će predstaviti svoje filmove uoči projekcija. Na festival dolaze i brojni autori filmova, a među njima i Marcus Schleinzer, redatelj filma Angelo, istinite priče o afričkom robu koji postaje maskota bečke aristokracije.

Sve informacije o festivalu potražite na stranici https://festivaloftolerance.com te na facebook stranici facebook.com/ZgJewishFilmFestival.

06.04.2019. 10:29:00
Novi komentar
nužno
nužno