« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana
SAVJETI

Proljetna šminka za svjež izgled

Stručnjaci znaju kako ćete zablistati na proljetnom suncu pa su pripremili preporuke za šminkanje u skladu sa specifičnim stanjima kože

Samo lagano
Samo lagano (Arhiva)
Više o

proljeće

,

šminka

Prve zrake proljetnog sunca u prvi nas mah razvesele, ali istodobno neumoljivo razotkriju nedostatak brige za naš izgled tijekom zimskih mjeseci.

No stručnjaci znaju kako ćete zablistati na proljetnom suncu pa su pripremili preporuke za šminkanje u skladu sa specifičnim stanjima kože. 

Crvenilo kože - crvenilo kože je neugodan problem koji muči sve više žena. Za to vam je potreban korektor u stiku koji će neutralizirati izražene nepravilnosti crvenih nijansa. Nanesite korektor na vrh prsta, a zatim ga utapkajte na crvenilom zahvaćeno područje dok ono ne poprimi sivu nijansu. Za ujednačavanje tena nanesite kompaktnu obojenu kremu razmazujući je od sredine lica prema rubovima, a za fiksiranje šminke i matiranje nanesite velikim kistom mozaični puder. 

Koža sklona aknama - korektivni tekući puder otporan na vodu i znoj sanirat će blage do umjerene nepravilnosti te ujednačiti boju tena. Za efikasnije prikrivanje puder nanesite uz pomoć spužvice laganim tapkanjem po koži.Sljedeći korak je prikrivanje manjih nepravilnosti preciznim nanošenjem korektora u kistu. Nanesite korektor u kistu na ciljano područje nakon apliciranja korektivnog tekućeg pudera, a vidljivost rubova smanjite uz pomoć štapića za uši. Slijedi korak učvršćivanja šminke mozaičnim puderom. Nanesite ga velikim kistom, a zatim završite četkanjem u suprotnom smjeru kako bi se ublažila vidljivost nepravilnosti i uklonio višak pudera. 

Tamni podočnjaci - problem su koji muče mnoge od nas, a u proljeće su naročito aktualni zbog prelaska na ljetno računanje vremena i ranijeg ustajanja. Nanesite korektivni tekući puder vrhovima prstiju ili spužvicom na cijelo lice od sredine prema rubovima. Ne zaboravite vrat. Nakon toga nanesite korektor u kistu u tankom sloju na željeno područje te smanjite vidljivost rubova tapkajući vrhovima prstiju. Za kraj nanesite mozaični puder kako bi matirali ten i učvrstili šminku.

10.03.2020. 11:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Cranberry
  10.03.2020. 18:41
  Ajoj po novom se šminkam na poslu :))))
 2. avatar
  armando
  10.03.2020. 19:50
  ma ti si moja lipotica haha:*****
 3. avatar
  Cranberry
  10.03.2020. 19:53
  Haha ma pusaaaa ljube
 4. avatar
  armando
  10.03.2020. 19:55
  kiss sreco moja
Novi komentar
nužno
nužno