« Kultura
objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana
QART

Projekt Ilica: Q'ART Jesen

Jesenska je festival-akcija Projekt Ilica: Q’ART svima pokazala važnost suradnje, tolerancije i uvažavanja

I opet je bilo sjajno!
I opet je bilo sjajno! (Arhiva)
Više o

Projekt Ilica: Q'Art

,

Projekt Ilica: Q'ART Jesen

Sunčan dan sa više od 430 izvođača, izlagača i umjetnika. Tisuće posjetitelja, među njima i brojni turisti, zajedno su se oprostili s ljetom i pozdravili jesen. Pozitivna energija, šetnja ulicom, hrpa umjetničkih izlagača, kava na tračnicama, vrhunska glazba, fenomenalne plesne izvedbe fina hrana... Ima li što bolje? U srcu Zagreba, duž Ilice osjećale su se važne ljudske vrijednosti. Suživot, održiva budućnost i poštovanje prema svim oblicima života prirode koje je čovjek nerazdvojni dio. Kroz glazbu, ples, modu, radionice za djecu, razne rukotvorine i umjetnine te ostatak programa posjetitelji su osjetili suradnju, toleranciju i uvažavanje. Baš te ljudske vrijednosti bile su tema jesenskog festivala 17. rujna.

Projekt Ilica: Q'ART u jesenskom izadnju je i ove godine bio u sklopu programa Europskog tjedna mobilnosti. Ovogodišnja tema odnosila se na uštedu goriva i energije općenito te je glavni slogan bio „Krećimo se kvalitetnije - štedimo energiju!". Posjetitelji su čuli odlične glazbene izvedbe Zvonimira Šestaka s njegovim bandom Groove Assembly, Lele i Joea Kaplowitz, Joe Pandur tria, Grgić-Kattie-Rupena tria, Valerije Nikolovske i Viktora Lipića i Ivana Galić tria. Suradnju su pokazale i 3 plesne skupine iz Škole suvremenog plesa Ana Maletić koje su imale plesne nastupe na čak tri lokacija niz Ilicu. Kroz umjetnost su se iskazali mladi umjetnici Akademije likovnih umjetnosti, Tekstilno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Akademije za umjetnost i kulturu iz Sveučilišta u Osijeku. Na modnog reviji na Britanskom trgu, kreacije su pokazali dizajneri Zlatne Igle, Humana Nova, La Bestia te Zvjezdana Horvat. Kupiti se moglo što god ste zamislili. Mnogobrojni izlagači nudili su raznolik izbor rukotvorina, umjetnina te domaćih proizvoda. Izlagača je bilo preko 350 iz raznih umjetničkih i primijenjeno umjetničkih područja, a kao pravi festival zajednice mogli su se tu naći i mnogi eko prehrambeni proizvodi od voća i povrća, đemova, meda i namaza pa sve do najfinijih kulinarskih delicija.

Ako imate neke nove ideje slobodno se javite veselom timu Umjetničke organizacija IMAGINE i sigurno će i to uklopiti u ovaj fascinantni festival zajednice.

Projekt Ilica: Q'ART se održava i sedmu godinu za redom zahvaljujući velikoj podršci izlagača i mikro donatora projekta kao i svesrdnoj podršci Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba. Sljedeći se festival održava već 15. listopada., ali ovog puta u na Bundeku! Nastavlja se projekt Q'ART u tvom KVARTU. Nakon Španskog i Maksimira, vrijeme je za treći dio projekta u kojem posjećuju druge kvartove. 

19.09.2023. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno