« Kultura
objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana
FESTIVALI

10. OHOHO festival u Attacku

Autonomni kulturni centar Attack poziva vas na 10. izdanje OHOHO festivala stripa i street arta koji se održava od 21. do 24. rujna u prostorima AKC Medike (Pierottijeva 11, Zagreb)

10. OHOHO festival
10. OHOHO festival (Arhiva)
Više o

OHOHO festival

,

10. OHOHO festival

Festival počinjemo u četvrtak (21.9.) promocijom novog broja OHOHOzina#5 na temu 'novca' (malo dvorište Medike). Zatim je otvorenje izložbe (u Galeriji Siva) strip-tabli iz aktualnog OHOHOzina, popraćena i radovima umjetnika Damira Stojnića (autora vizuala ovogodišnjeg festivala) i likovne umjetnice Monike Milas.

Istu večer je otvorenje i izložbe plakata '10 godina OHOHO festivala' te stripova iz projekta WOMCOM (Women Power in Comix) u Infoshop Pippilotta.

Više o projektu: womcom.io/

Kao i svake godine u ova tri uzbudljiva dana nas očekuje bogati program te nekoliko EKSKLUZIVNIH promocija strip izdanja od kojih će neka svjetlo dana ugledati upravo na ovom desetom izdanju OHOHO-a:

'Lavanderman-zatvorske priče' Vinka Barića i Tonia Favera, SF fanzin 'Crna rupa' Stipe Kalajžića, strip-album 'Brodski dnevnik' Korine Hunjak, strip-album 'TiComix' od Tihomira Tikulina Tice, novi strip album 'Nokak' Krešimira Zimonića te fanzin 'Iracionalist' iz Rijeke.

Prvi puta ove godine imamo specijalnog gosta i to ni manje ni više slovenskog strip-autora i teoretičara stripa Iztoka Sitara, koji je sudjelovao sa svojim stripom u prvom broju OHOHOzina, ali i u zadnjemu, na temu novca. Iztok ove godine na OHOHO-u predstavlja svoj cijelokupni opus u radu na stripu i pisanju o stripu.

Ekipa iz Radio Študenta Slovenija) i uraditi event 'Strip u živo' po prvi puta izvan Slovenije! Strip uživo je glasovna animacija stripa, kojega se prati na velikom platnu dok gledatelji slušaju zvukove glazbe, šumova i postave glumaca koji sinkroniziraju svaki kadar. Strip kojega će se čitati u živo jesu Bosanske basne Tomaža Lavriča.

Za vrijeme trajanja festivala prostore Medike oslikavati će umjetnici/e pod vodstvom umjetnice Antonije Bačić koja nam se pridružila ove godine u organizacijski team.

Festival će biti popraćen i putem Stripovedač podcasta koji nam dolazi iz Beograda.

Svaki dan u dvorištu Medike nalazit će se i buvljak na kojemu ćete moći pronaći različita strip izdanja, albume, časopise, grafike, DIY merch, te plakateriju Partizanprinta (Makedonija), Matrijaršije (Srbija) i još mnogo toga.

U subotu Klub Mikro sprema otvorenje izložbe 'PREFIKS u Mikru', skupa sa projekcijama animiranih filmova na kojima su radili strip autori_ce, te DJ nakon toga.

Od četvrtka do nedjelje vas očekuju partiji u klubu Attack!

19.09.2023. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno