« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
VRIJEME ZA VIKEND

Prognoza i biometeorološke prilike od 15. do 18. ožujka

Južina i toplo vrijeme će kod mnogih meteoropata uzrokovati razdražljivost, nesanicu, glavobolju i bolove na mjestima ranijih ozljeda

Vikend kao u kasno proljeće
Vikend kao u kasno proljeće (Arhiva)
Više o

vikend

,

vrijeme

,

prognoza vremena

Prognoza vremena za subotu predviđa pretežno sunčano, u unutrašnjosti vjetrovito i osjetno toplije od prosjeka za sredinu ožujka. Poslijepodne se sa sjevera očekuje naoblačenje, a vrlo malo kiše moguće je samo ponegdje u sjevernim i istočnim krajevima. Najviša temperatura uglavnom između 16 i 22°C.

Zbog pojačanih tegoba kroničnim se bolesnicima savjetuje izbjegavanje većih napora. Na Jadranu će nepovoljan vremenski utjecaj biti manje izražen, a s njime će i tegobe biti slabijeg intenziteta.

Biometeorološke prilike će u nedjelju biti razmjerno nepovoljne, a prognoza kaže da će biti pretežno sunčano, pogotovo na Jadranu i u području uz njega. Drugdje u noći i dio prijepodneva, a u istočnoj Slavoniji i Podravini veći dio dana umjerena i povečana naoblaka te samo ponegdje vrlo malo kiše. Jutarnja temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna između 16 i 22°C 

Kod meteoropata se može javiti glavobolja, razdražljivost, umor, a noću tegobe sa snom. Pojačane tegobe uzrokovane vremenom mogu osjećati i kronični bolesnici.

Biometeorološke prilike će u ponedjeljak biti razmjerno nepovoljne, ali će nepovoljan utjecaj biti slabije izražen u odnosu na prethodne dane.

Stoga će i tegobe koje se mogu javiti kod meteoropata i kroničnih bolesnika biti slabijeg intenziteta.

Tek će utorak donijeti olakšanje 

15.03.2014. 09:27:00
Novi komentar
nužno
nužno