« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Profectus i Trgoingrad proglašene Gazelama 2008.

Fotografija vijesti
Više o

gazela 2008.

,

business

,

projekt gazele

,

biznis

Na treću po redu ljestvicu najbrže rastućih poduzetnika - Gazele 2008., koju priprema dnevni list Business.hr, plasirale su se ukupno 2037 tvrtke odnosno obrtnika, koje su morale ispuniti osnovni uvjet trogodišnjeg rasta prihoda od najmanje 30 posto između 2005. i 2007. godine. 

Cilj projekta Gazele je izdvajanje perspektivnih i brzorastućih malih i srednjih poduzeća koja transparentnim poslovanjem predstavljaju sigurnije poslovne partnere, te njihovim predstavljanjem tržištu i potencijalnim poslovnim partnerima. 

Važnost  brzorastućih tvrtki za hrvatsko gospodarstvo očita je i kod podataka o rastu prihoda i kod rasta broja radnih mjesta. Naime, Gazele - koje čine nešto više od dva posto poduzetnika u Hrvatskoj - zaslužne za više od četvrtine novostvorenih prihoda, neto dobiti i, što je još važnije, novostvorenih radnih mjesta cjelokupnog hrvatskog gospodarstva između 2005. i 2007. godine.

Projekt Gazele razvoj poslovnih subjekata prati na dvije razine - regionalnoj i nacionalnoj. Ovogodišnja najuspješnija Gazela Zagreba je tvrtka Profectus zagrebački stanograditelj,  dok je u regiji središnja Hrvatska drugu godinu zaredom pobjedio Trgoingrad, tvrtka koja se bavi niskogradnjom. 

Profectus je jedan od najvećih zagrebačkih stanograditelja - u posljednje četiri godine izgradili su više od 2000 stambeno-poslovnih jedinica.

Piše: Dragan Šajatović
29.10.2008. 14:14:37
Novi komentar
nužno
nužno