« Film
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
LEGENDARNO ZDANJE

Prodaje se kuća iz filma "Sam u kući"

Velika kuća od crvene opeke koju je Macaulay Culkin hrabro branio u filmu "Sam u kući" prodaje se za 2,4 milijuna dolara (12,2 milijuna kuna)

Fotografija vijesti
Više o

film

,

prodaja

,

Macaulay Culkin

,

Sam u kući

Kuća južnjačkog stila gradnje prostire se na posjedu veličine dvije tisuće četvornih metara u čikaškom predgrađu Winnetki. Sama kuća ima 400 'kvadrata', 14 prostorija, od kojih su četiri spavaće sobe, veliki trijem i slavno stepenište po kojem se Culkin 'sanjkao' u velikom hit-filmu redatelja Chrisa Columbusa iz 1990. godine s Joem Pescijem i Danielom Sternom u ulozi nespretnih lopova.

"Visoka cijena nije samo zbog filmske prošlosti kuće. Ona je stvarno remek-djelo stanovanja", kaže agentica za nekretnine Marissa Hopkins. Kuću će moći razgledati samo unaprijed prijavljeni kupci kako bi se spriječilo turističko razgledavanje. "Nećemo raditi cirkus. Puno bi ljudi htjelo pogledati kuću samo zbog filma kada bi imalo priliku", dodala je Hopkins.

Vlasnici kuće John i Cynthia Abendshien, koji su je kupili 1988. godine za 875 tisuća dolara i u njoj živjeli za vrijeme snimanja filma, odlučili su je prodati jer im više ne treba tako veliko zdanje.

07.05.2011. 09:43:37
Novi komentar
nužno
nužno