« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
HRVATSKA I CRNA GORA

Problem Prevlake rješavat će se u Haagu

S rješenjem ne treba žuriti, ali se proces ne smije ni usporavati, složili su se predstavnici obje strane

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Crna Gora

,

Gordan Jandroković

,

Prevlaka

,

Milan Roćen

Hrvatska i Crna Gora ostaju privržene dogovoru da se pitanje granice na Prevlaci riješi pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu, bez žurbe, ali i bez usporavanja, izjavio je šef crnogorske diplomacije Milan Roćen podgoričkom dnevniku Dan.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković rekao je crnogorskoj novinskoj agenciji MINA kako pregovori nisu uvjetovani rokovima, ali da bi Zagreb želio da se okončaju što je prije moguće.

"Nema ništa novo u procesu pregovora o granici na Prevlaci. Obje strane ostaju privržene dogovoru da se ovo pitanje riješi pred Međunarodnim sudom u Den Haagu, bez žurbe, ali i bez usporavanja", kazao je Roćen, kako piše Dan.

Naveo je da su u tijeku kontakti crnogorske i hrvatske strane na razini stručnjaka.

"U skorije vrijeme dogovorit ćemo se o sastanku međuvladinog povjerenstva, kojim rukovode šefovi diplomacija dviju država. Na kraju, pitanje granice na Prevlaci naći će se pred parlamentima Crne Gore i Hrvatske", kazao je Roćen.

Crnogorski ministar vanjskih poslova ocijenio je da pristup rješavanju tog problema predstavlja najbolju potvrdu odličnih međudržavnih odnosa Crne Gore i Hrvatske. "To pozdravlja i podržava i Evropska unija i svi drugi ključni čimbenici međunarodne zajednice, što je važno kako za Podgoricu, tako i za Zagreb", kazao je Roćen.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković ocijenio je u intervjuu za crnogorsku novinsku agenciju MINA da pregovori između hrvatskih i crnogorskih predstavnika imenovanih u međudržavno povjerenstvo, zaduženo za izradu posebnog sporazuma o podnošenju spora pred Međunarodni sud pravde u Den Haagu nisu uvjetovani određenim rokovima, iako bi Zagreb volio da se oni okončaju što je prije moguće.

Jandroković je kazao kako se pregovara o "sadržaju posebnog sporazuma na temelju kojeg će dvije države podnijeti spor o granici pred Međunarodni sud, odnosno na temelju kojega će biti pokrenut postupak pred tim sudom". (hina/metro-portal)

05.04.2010. 16:50:00
Novi komentar
nužno
nužno