« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
PRETJERAO

Priveden Zdravko Mamić

Izgleda da je Zdravko Mamić potpuno pukao kad je jutros na radiju sasuo lavinu uvreda na račun ministra Jovanovića

Fotografija vijesti
Više o

Zdravko Mamić

,

verbalni ispad

,

verbalni delikt

,

Mamić uhićenje

Zdravko Mamić danas je priveden nakon što je izuzetno odvratim riječima izvrijeđao ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Evo što je rekao:

On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo Olimpijski odbor, Nogometni savez. Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac. 

U 16:40 sati u Maksimir su došla dva automobila sa 6-7 policajaca u civilu koji su ušli u prostorije kluba, predstavili se i pet minuta kasnije se odvezli s Mamićem.

Protiv Mamića DORH podnosi prijavu na temelju članka 325. Kaznenog zakona koji se odnosi na "javno poticanje na nasilje i mržnju". U prvom stavku tog članka piše da će se kaznom do tri godine zatvora kazniti one osobe koje "putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način javno potiču ili javnosti učine dostupnim letke, slike ili druge materijale kojima se poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi ili pripadniku skupine zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, podrijetla, boje kože, spola, spolnog opredjeljenja, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina".

Inače, u kometnarima čitatelja portala na vijest o uhićenju, Mamić dobiva podršku, Vladu se optužuje za ponovno uvođenje verbalnog delikta i nasilje pa će biti zanimljivo vidjeti kome će ovo uhićenje najviše naštetiti. 

Ima puno komentara u stilu: "Verbalni delikt je ponovno na snazi, SDP nas je vratio u doba jednumlja i gusenja slobode govora i mišljenja".

Ima i zanimljivijih komentara koji ovako analiziraju situaciju: "Simptomatično je za vladajuće elite u ovoj državi da dok je Mamić prijetio fizičkim nasiljem novinarima, pojedinim osobama itd.; državni organi nisu se baš aktivirali. Ali kada se spomene Srbin eto narodne milicije. Da se razumijemo, ja apsolutno osuđujem Mamićevo bljezgarenje jer ima nemali broj hrvatskih Srba koji su iskreni lojalni hrvatski državljani nasuprot nekih Rvatina - npr. VU branitelji braća Gagić vs. Sanader i ostale lopine-veleizdajnici. "

15.03.2013. 17:11:42
Novi komentar
nužno
nužno