« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Pritvor i istraga protiv pljačkaša ubojice iz Sesveta

Optuženi nije želio odgovarati na pitanja istražnog suca.

(Siniša Sunara, CROPIX)
Više o

istraga

,

pljačka u Sesvetama

,

Kazimir Dužnović

,

Ivan Grbavac

,

ubojstvo policajca

,

pritvor

Ubojica policajca i pljačkaš Reifeissen banke u Sesvetama Kazimir Dužnović ponovno se danas pred istražnim sucem na zagrebačkom Županijskom sudu branio šutnjom, nakon čega je protiv njega pokrenuta istraga i određen mu je jednomjesečni pritvor.

Kao i sinoć, Dužnović je uz jaku policijsku pratnju iz zatvora u Remetincu priveden na sud i u nazočnosti svog branitelja nije želio odgovarati na pitanja istražnog suca Mirka Klinžića.

Sudac je potom na zahtjev zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva pokrenuo istragu i odredio pritvor 28-godišnjem razbojniku koji je u pljački banke u Sesvetama u utorak rafalima iz automatske puške ubio 24-godišnjeg policajca Ivana Grbavca i ranio još četvoricu.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te posebno teških okolnosti zločina koji mu se stavlja na teret, a to su teško ubojstvo, pet pokušaja, razbojstvo, dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno držanje oružja.

Dužnović je u policijskim evidencijama upisan kao višestruki razbojnik, a zločine u Sesvetama počinio je dok je bio na uvjetnoj slobodi. (hina/metro-portal)

08.05.2009. 14:48:52
Novi komentar
nužno
nužno