« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
SUPER

Prirodni pripravci za zdravu i gustu kosu

Ako vam kosa opada ili je suha i slaba, iskoristite znanje koje su imali još stari Egipćani i prirodnim pripravcima potaknite rast bujne, guste i zdrave kose

Gusta, lijepa, zdrava
Gusta, lijepa, zdrava (Arhiva)
Više o

ćelavost

,

kosa

,

recepti

,

lijek za ćelavost

,

rast kose

,

prirodni pripravci

,

sok crvenog luka

Ćelavost ili slaba kosa muči mnoge muškarce, a i dobar broj žena, pa nije zgorega pogledati malo kako su to rješavali stari narodi koji nisu poznavali "čudotvorne serume" za rast kose.

Na prvom je mjest sok crvenog luka i ljutih papričica kao sjajan prirodni pripravak koji će potaknuti rast kose. Jedno je ispitivanje pokazalo da je već nakon 6 tjedana nanošenja pripravka kosa počela rasti!

Jednostavno iscijedite sok crvenog luka sjeckanjem u blenderu i cijeđenjem kroz gazu (a možete ga i naribati), dodajte mljevene ljute papričice i kad se smjesa malo zgusne, nanesite na tjeme dva puta dnevno.

Kapsaicin iz ljutih papričica stimulira rast kose, a u slučaju da vam pripravak s lukom nije zgodno nanositi na glavu, pijte sokove u koje ćete dodati mljevene ljute papričice. No, na taj će se način prvi rezultati vidjeti tek za pet mjeseci.

Osim luka, rast kose potiče i aloe vera, kadulja i ružmarin. Aloa veru možete dodati u šampone kojima perete kosu i uskoro će vam kosa biti čvršća i bit će je više nego prije.

Kadulja se skuha u vodi (žlica kadulje na pola litre vode), ostavi se da se ohladi i time se ispire kosa, a od ružmarina ćete imati najviše koristi ako ukapate par kapi ulja u maslinovo ulje i time mažete tjeme.

03.04.2015. 15:44:00
Novi komentar
nužno
nužno