« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
SAVJETI

Prirodni pripravci za brisanje staračkih pjega

Staračke pjege imaju više uzroka, a najčešći su sunčanje, hormonalne promjene (osobito u trudnoći), nuspojave nekih lijekova, upale na koži i dijabetes

Staračke pjege mogu se izbrisati
Staračke pjege mogu se izbrisati (Arhiva)
Više o

prirodni lijekovi

,

staračke pjege

Godine nose svoje, a ma koliko vi mladoliko izgledali, dva mjesta na tijelu obično odaju vaše godine - vrat i ruke. Vrat zbog bora koje je gotovo nemoguće sakriti, a na rukama se prve ukazuju - staračke pjege.

Staračke pjege ne treba liječiti jer nisu bolest te je motiv njihovog uklanjanja estetske prirode. Postoje kreme za uklanjanje staračkih pjega koje su jeftinije od dermatoloških tretmana, koji, pak, puno brže brišu neželjene mrlje s kože. 

Staračke pjege imaju više uzroka, a najčešći su sunčanje, hormonalne promjene (osobito u trudnoći), nuspojave nekih lijekova, upale na koži i dijabetes.

Dermatološki tretmani uključuju lasersko uklanjane hiperpigmentacije, mikrodermobraziju, kemijski piling i krioterapiju. Dermatolog će procijeniti koji je tretman najbolji si obzirom na stanje kože. 

U tretiranju staračkih pjega učinkoviti su vitamin C, vitamin B3, ekstrakt duda, pripravci od slatkog korijena te gel od aloe vere, no najpopularniji je način uklanjanje hiperpigmentacijskih mrlja limunovim sokom.

Savjetuje se limunov sok svakodnevno nanosti na područja na kojima su pjege. Ukoliko imate nježniju kožu, limunov sok razrijedite, dok jako osjetljiva koža ne podnosi limunov sok.   

Vrlo je bitno naglasiti da se nakon tretmana limunovim sokom tretirano područje ne izlaže suncu jer može doći do rekacije.

14.09.2019. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno