« Seks
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
PRIRODA DAJE...

Prirodni lubrikanti za najbolji užitak

Pazite što stavljate tamo dolje... kako ne bi upali u raznorazne probleme, a mi kao i obično preporučujemo samo prirodno!

Pazite s čim se vlažite...
Pazite s čim se vlažite... (Arhiva)
Više o

lubrikanti

,

prirodni lubrikanti

Kako biste uživali u 'hopa-cupa', osim prezervativa, možda će vam trebati još malo pomoći među plahtama. Ovdje govorimo prvenstveno o lubrikantima.

Žensko tijelo ponekad ne može proizvesti dovoljnu količinu prirodne vlažnosti, a to je nešto na što žena (ili muškarčev talent) ne može utjecati. Ovisno o dijelu ciklusa u kojem se nalazi, stanju organizma, stresu ili vrsti kondoma, možda ćete se morati okrenuti ovoj vrsti pomagala. Čak i ako nemate problema sa suhoćom vaginalnog kanala, s lubrikantima će i dalje sve ići lakše, kao podmazano.

Neki stručnjaci čak tvrde da se lubrikant ne bi smio preskakati ako prilikom seksa koristimo kondome, jer njihovo korištenje značajno smanjuje mogućnost pucanja istoga. Naravno, u tom slučaju trebali bismo biti oprezni s onima na uljnoj bazi, jer ulje lako može pridonijeti uništavanju lateksa kondoma i time ubrzati pucanje. 

Iako ih na tržištu postoji prilično široka ponuda, pitanje je koliko nas zapravo čita etiketu na kojoj su ispisani sastojci proizvoda koje nanosimo na najintimniji i najosjetljivio dio tijela. A trebali bismo. U velikom broju slučajeva, tijekom prakticiranja sigurnog seksa, žene su te koje dolaze su izravan dodir s njima.

 Woman's Touch, specijalizirana trgovina za proizvode i savjete za seksualno zdravlje, navodi sastojke koje ni u kojem slučaju ne bismo smjeli približiti reproduktivnim organima, a to su: chlorhexidine (nalazi se također u nekim zubnim pastama, vlažnim maramicama, tekućim sapunima...) koji uništava korisne bakterije u vaginalnom kanalu, te sredstva koja izazivaju osjećaj hlađenja ili grijanja, poput mentola, peperminta, cimeta i capsaicina (kojega možemo naći i u čiliju), čije kontinuirano korištenje može dovesti do trajnih i opasnih iritacija kože, vazelin, koji je odličan za stvaranje bakterija i glivica.

Ako ste se odlučili za sastojke koje imate kod kuće, pripazite, jer i oni sadrže brojne dodatke.

Neki lubrikanti, čak i oni koji su stigli iz 'kućne radinosti', poput maslaca, ulja jojobe i pčelinjeg voska, mogu izazvati oštećenje vaginalnih stjenki i razvijanje bakterija. Biljno i maslinovo te rafinirano ulje prilično su bezopasni, no ostavljaju ljepljiv osjećaj te prilično neugodan miris. Lubrikanti na bazi šećera (ili koji sadrže šećer u bilo kojem obliku) savršeni su za razvoj bakterija i gljivica.

Ako ste od onih koje se vole okrenuti alternativnim sredstvima, evo rješenja. Naime, najsigurnija rješenja ponovno dolaze iz prirode.

Aloe vera. Potpuno čist i prirodan gel aloe vere, bez bojila i šećera, savršen je lubrikant. Ne sadrži ulja koja bi oštetila kondom, a prije korištenja poželjno je provjeriti hoće li izazvati bilo kakvu rekciju. Malom količinom gela namažite kožu s unutarnje strane lakta i ostavite proizvod da stoji nekoliko sati Ako primijetite da nema nikakve reakcije, proizvod je siguran za korištenje.

Kokosovo ulje. Govorimo, naravno o nerafiniranom, sto posto djevičanskom kokosovom ulju. Upija se u kožu, ugodnog je mirisa i ne ostavlja masne tragove. Usto je dobro sredstvo za tretiranje glivičnih infekcija. Ne sadrži šećere i najjeftinije je od svih lubrikanata, a pritom i najzdravije. Kokosovo ulje, izgleda, ima cijeli niz korisnih uporaba, a upravo smo otkrili još jednu. 

 

Piše: Andrea Holi
04.09.2017. 21:32:00
Novi komentar
nužno
nužno