« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
ZAPAMTITE!

Prirodni lijekovi za pomlađivanje

Sasvim je normalno da s godinama koža gubi svoju elastičnost, sjaj i čvrstoću, a s vremenom počinju nastajati bore i drugi nedostaci na koži

Pazite na svoju kožu
Pazite na svoju kožu (Arhiva)
Više o

pomlađivanje

,

prirodni lijekovi

Postoje prirodni lijekovi za pomlađivanje koje možete koristiti i koji će brisati godine s vašeg lica. Osim zdrave prehrane i kontinuirane tjelovježbe, donosimo par ideja kako se prirodno pomladiti

Hijaluronska kiselina u hrani - hijaluronska kiselina koja se nalazi u našoj koži jedan je od razloga za njenu elastičnost i sjaj. Premda postoje brojne kreme i tablete s hijaluronskom kiselinom, još uvijek nije u potpunosti dokazano da ona zaista može doprijeti do kože. S godinama se stvaranje te kiseline smanjuje, no zato se namirnicama može poticati pojačano stvaranje.

Joga za lice - dobro je poznato kako je joga drevna tehnika za postizanje rastezljivosti tijela i snage mišića. Te vježbe osmišljene su tako da se polaganim pokretima aktiviraju gotovo svi mišići i masiraju unutarnji organi. Po sličnom principu djeluju i vježbe za lice. Za smijanje je inače potrebno aktivirati 17 mišića, a za mrštenje čak 43.

Med i cimet - dobrobiti meda na naše zdravlje i izgled kože su već dobro poznati. Ovaj ukusni saveznik iz prirode može pomoći u liječenju brojnih zdravstvenih tegoba, ali i u pomlađivanju kože. Med se od davnina smatra prirodnim pripravkom za pomlađivanje i njegu kože, zajedno uz cvjetni prah, cimet, propolis i matičnu mliječ. Med sadrži preko 300 aktivnih komponenti, a među njima aminokiseline, antioksidanse i vitamine koji su zaslužni za zdravlje i blistavost kože. 

Prirodne maske za lice - za zdravu i sjajnu kožu bolji su odabir prirodni sastojci, pa su tako maske za lice od voća učinkovitije od kupljenih proizvoda. Proizvodi koje kupite mogu biti dobri, no mnogi od njih sadrže i dodane konzervanse te kemikalije koje nisu nužno dobre za vašu kožu. Za sjaj kože napravite masku od banane, avokada, meda, zobi, limuna, rajčice, jaja ili svježih krastavaca.. Masku nanosite na čistu kožu i držite dok se ne osuši, to je najčešće oko 10 minuta, a onda isperite mlakom vodom.

Probiotici i masne kiseline - probiotici uravnotežuju probavu te potiču stvaranje mikrobakterija koje sprječavaju ulazak toksina u organizam. Uravnotežena probava sa zdravim bakterijama utječe na stvaranje čistog tena i sjaja kože. Masne kiseline poput omega-3, omega-6 i omega-9 potpomažu elastičnosti staničnih membrana. Uz to, sadrže lipide koji potiču zatezanje i sporije starenje kože bez bora.

02.01.2022. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno