« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Prirodna sredstva za sprječavanje znojenja

Nema ništa gore od neugodnog mirisa koji neki ljudi ispuštaju kad se oznoje ... ako ste među njima, ili jednostavno ne želite dovesti sebe u neugodnu situaciju, priroda će vam pomoći

Spriječite pretjerano znojenje
Spriječite pretjerano znojenje (Arhiva)
Više o

znojenje

,

antiperspiranti

,

prirodna sredstva

,

pretjerano znojenje

Znojenje je problem u toplijim danima kojeg se, zapravo, lako riješiti - no ne antiperspirant dezodoransima koji nisu dobri za vas, već korištenjem onoga što nam je na raspolaganje stavila priroda.

Ako se pretjerano znojite, evo tri prirodna sredstva za prvu pomoć:

Crni čaj - bogat je taninom, a on sadrži kiselinu koja je prirodni antiperspirant te time utječe na žljezde i smanjuje pretjerano znojenje. Zakuhajte pola šalice vode te u nju umočite crni čaj. Vrećice izvadite nakon minute te ih odložite na tanjurić da se rashlade. Stavite vrećice ispod pazuha ili na područje na tijelu gdje je nojenje pojačano, ostavite da djeluje 5 minuta te ih uklonite.

Limunb - koristi se oduvijek za kontroliranje tjelesnih mirisa te protiv pojačanog znojenja. Citrična kiselina ubija bakterije te djeluje kao prirodni deodorant, ali nakon tretiranja kože limunom trebali bi izbjegvati odlazak na sunce. Limun izrežite na pola i polovicom istrljajte pazuhe. Ostavite da djeluje 15 do 30 minuta te isperite kožu hladnijom vodom

Soda bikarbona - dostupna u bilo kojoj trgovini, a koristi se jednostavno - dodajte prstohvat sode bikarbone u malo vode ili na vlažne prste i nanesite ispod pazuha. Istrlajte kožu, ostavite da se osuši te suhim papirnatom maramicom uklonite ostatak praha.

25.06.2016. 15:44:00
Novi komentar
nužno
nužno