« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
top gun

Princ William postaje pilot u spasilačkoj postrojbi RAF-a

Njegov brat Harry pomagat će pak u obuci vojnika koji se spremaju za službu u ratnim zonama.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

princ William

,

RAF

,

SARF

Princ William proći će vojnu obuku kako bi postao pilot u pomoćnoj i spasilačkoj postrojbi britanskih zračnih snaga, objavljeno je u ponedjeljak iz Clarence Housea, službene rezidencije prinčeva oca, prijestolonasljednika Charlesa.

William, drugi u redu nasljeđivanja britanskog trona, želi "služiti u operativnim misijama" i drži da će mu ulazak u SARF, pomoćnu i spasilačku postrojbu Kraljevskih zračnih snaga, nadoknaditi gubitak što nije mogao ove godine služiti u Afganistanu.

Princ će 18-mjesečnu obuku početi u siječnju, a zatim će služiti kao pilot u SARF-u 2010.

William (26), je na Vojnoj akademiji Sandhurst prošao ubrzanu obuku u tri roda britanske vojske i naučio upravljati zrakoplovom kraljevskih zrakoplovnih snaga (RAF).

"Vrijeme, koje sam proveo u RAF-u ove godine, omogućilo mi je da shvatim koliko volim letjeti", objasnio je William.

Usporedo sa zvanjem pilota SARF-a stariji sin princa Charlesa nastavit će se pripremati za buduće dužnosti monarha, precizirala je Clarence House.

Mlađi Charlesov sin Harry, koji u ponedjeljak slavi 24 godine, služio je ove zime na jugu Afganistana deset tjedana, no misija je prekinuta u veljači kada su mediji objavili njegovu nazočnost u toj zemlji. (HINA)

15.09.2008. 20:41:12
Novi komentar
nužno
nužno