« Svijet
objavljeno prije 14 godina
EL REFUGIO

Prikupljeno više od 50.000 potpisa za zabranu korida u Madridu

Da bi regionalni parlament prihvatio razmotriti "ovu zakonodavnu inicijativu" bilo je potrebno prikupiti najmanje 50.000 potpisa.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Madrid

,

korida

,

zabrana

,

Borba bikova

Udruga za zaštitu životinja "El Refugio" izvijestila je kako je u Madridu prikupila više od 50.000 potpisa koje će predati članovima regionalnog parlamenta autonomne zajednice Madrida (Comunidad de Madrid), koji bi trebali razmotriti mogućnost zabrane organiziranja korida.

"51.609 stanovnika Madrida reklo je 'ne' koridama. Sada je red na političarima", stoji u priopćenju udruge, koja je kampanju za uvođenje rasprave o zabrani organiziranja korida u madridskom regionalnom parlamentu pokrenula u ožujku.

Udruga "El Refugio" na zamisao o prikupljanju potpisa došla je nakon što su sličnu akciju pokrenuli u Kataloniji, gdje je u katalonskom parlamentu pokrenuta rasprava o istome pitanju. Ako se u Kataloniji usvoji ova "zakonodavna incijativa", ta će španjolska pokrajina postati prva u kojoj će se zabraniti ubijanje bikova na koridama.

Gotovo istodobno, madridske vlasti početkom ožujka su najavile namjeru da se borba s bikovima proglasi kulturnom baštinom regije. (hina/metro-portal)

27.06.2010. 16:50:04
Novi komentar
nužno
nužno