« Svijet
objavljeno prije 10 godina
OPRAVDANO ILI NE?

Papa nezadovoljan pretresom sjedišta Katoličke crkve u Belgiji

U okviru istrage o mogućim slučajevima pedofilije, u Belgiji je izvršen pretres sjedišta Katoličke crkve

Crkva
Crkva (Wikipedia)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

Katolička crkva

,

katolička crkva i pedofilija

,

zabrana uvoza

Belgijski ministar pravosuđa branio je u nedjelju pretrese koji su ovoga tjedna izvršeni u sjedištu Katoličke crkve u toj zemlji, u okviru istrage o mogućim slučajevima pedofilije, dok je Papa Benedikt XVI. istovremeno kritizirao te akcije.

"Ne treba od toga raditi diplomatski incident. Nazočni svećenici bili su normalno tretirani tijekom pretresa", rekao je Stefaan De Clerck u emisiji na javnoj televiziji.

On je govorio prije nego je Papa u nedjelju u svojoj poruci kritizirao te akcije, te se referirao prije svega na kritiku koju je ranije uputio drugi čovjek Vatikana, Tarsicio Bertone.

Papa Benedikt XVI. u nedjelju je u poruci upućenoj predsjedniku Belgijske biskupske konferencije, nadbiskupu Malines-Bruxellesa Andreu-Josephu Leonardu, kritizirao pretrese koji su imali neke "iznenađujuće i žaljenja vrijedne" okolnosti.

Policajci su u četvrtak pretražili prostorije nadbiskupije u Malines-Bruxellesu radi prikupljanja dokaza u vezi s optužbama. Nadbiskupija Malines-Bruxelles je sjedište Katoličke crkve u Belgiji.(hina/metro-portal)

27.06.2010. 17:21:48
Novi komentar
nužno
nužno