« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
premijera

"Prije sna" otvorila sezonu u HNK Split

Drama je 2005. na Marulićevim danima dobila nagradu za najbolji dramski tekst

Hrvatsko narodno kazalište u Splitu
Hrvatsko narodno kazalište u Splitu (Wikipedia)
Više o

HNK Split

,

sezona hnk split

,

drama prije sna

Pred punim gledalištem Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) Split večeras je održana premijera drame "Prije sna" autorice Lade Kaštelan čime je i započela kazališna sezona.

Publika je unatoč jakom nevremenu koji je večeras pogodilo Split ipak u velikom broju prisustvovala otvaranju sezone.

Redateljica drame "Prije sna" je Ivica Boban, scenografkinja je Vesna Režić, a kostimografkinja Sonja Obradović. Glumci su Snježana Sinovčić Šiškov, Arijana Čulina, Bruna Bebić Tudor, Ante Čedo Martinić, Zoja Odak, Josip Zovko, Nives Ivanković, Goran Marković, Mijo Jurišić, Anastasija Jankovska, Nenad Srdelić, Nikola Ivošević, Zara Grubešić, Nikolina Dobra, Petra Težak, te Ante Krstulović.

Drama "Prije sna" praizvedena je u zagrebačkoj Gavelli 2004. godine, te na Marulićevim danima godinu kasnije kada je dobila nagradu za najbolji dramski tekst.

U predstavi koja se događa u bolničkoj sobi okupljeno je šest žena, koje uz svoje medicinske probleme nose i svoje obiteljske drame. Smrt jedne od njih i ljubavni trokut druge ukrstit će se na trenutak na najtragičniji mogući način i slučaj će pokazati svoje drugo lice, lice sudbine.

Ovoga će mjeseca u Splitu, Šibeniku, Dugopolju i Zagrebu ansambli HNK izvesti 13 dramskih i pet baletnih predstava, te dvije operete i dva koncerta. (hina/metro-portal)

12.10.2009. 23:38:27
Novi komentar
nužno
nužno