« Film
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Prijave za scenarističku radionicu SMS-om

Fotografija vijesti
Više o

SMS

,

SMS poruka

,

Hrvatski filmsi savez

,

Palunko

Ovogodišnja scenaristička radionica "Palunko" održat će se od 20. do 25. listopada u sklopu Zagreb film festivala, a prijave za sudjelovanje šalju se putem SMS-a do 10. listopada, izvijestio je danas organizator radionice, Hrvatski filmski savez.

Zainteresirani kandidati prijavljuju svoje ideje za kratki igrani film, sročene u najviše 160 znakova, na broj 091/7091 250. Trideset najboljih ući će u sljedeći krug, a rezultati, nakon uvida u sinopsise koje će njihovi autori razraditi u roku od tjedan dana, saznat će se na dan početka Zagreb film festivala, 19. listopada.

Na ovogodišnjoj radionici sudjelovat će dvanaest polaznika odabranih putem javnog natječaja. Njihovi mentori bit će Tomislav Zajec, asistent na odsjeku dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, scenaristica Irena Krčelić i pisac Goran Tribuson.

Po završetku radionice mentori će odabrati najbolji scenarij po kojem će tijekom iduće godine biti snimljen film u produkciji HFS-a i Propeler filma.

"Palunko" je projekt za sustavnu edukaciju na području scenaristike kroz organizaciju scenarističkih natječaja, razgovora i radionica. Dosad je radionicu pohađalo pedeset polaznika, na temelju čijih radova su u protekle dvije godine snimljena tri kratka filma.

Premijera jednog od njih, "Snapshots", snimljenog po scenariju prošlogodišnjeg pobjednika Dušana Vorkapića, bit će na ovogodišnjem Zagreb film festivalu.

30.09.2008. 19:47:56
Novi komentar
nužno
nužno