« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
humanitarno

Preživjeli Beatlesi održali zajednički koncert

Paul McCartney i Ringo Starr zajedno su nastupili u New Yorku u humanitarnoj emisiji

(Getty Images)
Više o

The Beatles

,

Paul McCartney

,

David Lynch

,

Ringo Starr

,

Fondacija Davida Lyncha

,

transcendentalna meditacija

Na koncertu za pomoć fondaciji Davida Lyncha nastupio je Paul McCartney i izveo niz pjesama Beatlesa, Wingsa i onih napisanih za vrijeme solo karijere prije nego mu se pridružio Ringo.

Zajedno su izveli pjesmu Beatlesa With a Little Help from My Friends, a McCartney je publiku dirnuo i s pjesmom Here Today koju je napisao u sjećanje na Johna Lennona.

McCartney je također posvetio pjesmu Blackbird američkom predsjedniku Baracku Obami. Nakon što je Sir Paul odsvirao svoj dio, koji je uključivao i video isječke iz arhive Beatlesa, predstavio je Ringa Starra kao Billyja Shearsa, što je bila posveta Starrovom pseudonimu u pjesmi Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band

"A sada bismo željeli najaviti nekoga koga znate, čuli ste već njegovo ime", rekao je McCartney. "On će sada izaći i odsvirati vam jednu pjesmicu u ovoj lijepoj noći. Dame i gospodo: Billy Shears."

Starr, koji je već pjevao Yellow Submarine i Boys tijekom svog dijela sjeo je za bubnjeve i podržao McCartneyevu izvedbu Cosmical Conscious. Ta se pjesma pojavila kao skriveni zapis na njegovom albumu Off the Ground iz 1993.

Fondacija slavnog redatelja Davida Lyncha promovira uvođenje transcendentalne meditacije u školma. Prošlog mjeseca je britanska podružnica fondacije najavila da će Starr i McCartney definitivno svirati zajedno. No, kasnije se glasnogovornik ispravio rekavši da zajednički nastup još uvijek nije dogovoren.

U tom trenutku glasnogovornici Ringa i Paula nisu bili spremni davati nikakve izjave povodom mogućeg koncerta. Posljednji su put dva preživjela Beatles nastupala zajedno na tribute koncertu za Georgea Harrisona 2002. godine.

Tada im se pridružio i Eric Clapton koji je izveo Harrisonovu pjesmu While My Guitar Gently Weeps na koncertu u Royal Albert Hallu.

McCartney i Star svirali su zajedno s Harrisonom 1994. kako bi snimili dodatni materijal za seriju CD-a Anthology.
05.04.2009. 19:04:08
Novi komentar
nužno
nužno